kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Devrim sürecek

Türk futbolunda bir devrime imza atan Fatih Terim, Almanya maçı sonrası veda etmişti. Ama Hasan Doğan, uçakta İmparator'u yumuşattı. Terim yüzde 80 göreve devam edecek..
Avrupa Şampiyonası'na yarı finaldeki Almanya yenilgisiyle veda eden Milli Takım'da şu anda en çok konuşulan konu, teknik direktör Fatih Terim'in vedası... 2002 yılındaki dünya üçüncülüğünün ardından düşüşe geçen, uluslararası arenada başarısız olan Milli Takım, tecrübeli teknik direktörün yönetiminde yeniden eski günlerine döndü. Galatasaray'a 2000 yılında UEFA Kupası'nı kazandıran Fatih Terim, bir devrim de Türk Milli Takımı'nda yaptı ve tarihte ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynattı. Devrimin göstergesi sadece yarı final de olmadı. Ay-yıldız, ortaya koyduğu futbol, gerçekleştirdiği mucizeler, yenilirken bile alkışlanmasıyla EURO 2008'in en renkli takımı oldu.

HASAN DOĞAN EL KOYDU
Yarı finalde Almanya karşısında süper bir futbola rağmen elenen Milli Takım'ın soyunma odasında maçtan sonra Terim'in vedası vardı. Tecrübeli hoca, futbolcularıyla vedalaşmış ve hellallik istemişti. Herkes, "Terim Milli Takım'ı bıraktı" derken Federasyon Başkanı Hasan Doğan duruma el koydu. Maç sonrası, "Fatih hocayı bırakmam" diyen Doğan dönüş uçağında ikna konuşmasını yaptı.

SONUNA KADAR DESTEK
Türkiye'deki futbol mantalitesinden, kazanınca göklere çıkarılmaktan, yenilince yerin dibine sokulmaktan, işin içine ailelerin bile karıştırılmasından şikayet eden Fatih Terim, artık bunları kaldıramadığını ve yorulduğunu söyleyince Hasan Doğan, "Biz bugüne kadar senin etrafında yeterli bir koruma çemberi oluşturamamış olabiliriz. Ama görevi bırakma. Şimdiye kadar hep arkandaydık. Bundan sonra bunu dünya aleme göstereceğiz" deyince Terim'in direnci kırıldı. Tecrübeli hoca düşünmek için iki üç gün süre isterken, İstanbul'daki karşılamada vatandaşların büyük sevgi gösterileri ve "Büyük hoca bizi bırakma" tezahüratları ile futbolcuların stattan otele gidişte, "İmparator bizi bırakma" çığlıklarının kararda etkili olması bekleniyor. Terim için şimdi "Yüzde 80 kaldı" yorumları yapılıyor. Yani Terim'in devrimleri devam edecek gibi görünüyor.

*MİLLİ TAKIMA COŞKULU KARŞILAMA...

*TRİBÜNLERDEKİ TÜRK - ALMAN DOSTLUĞU...

*EURO 2008'İN TRİBÜN GÜZELLERİ...

*PERİ MASALI SONA ERDİ...

*TÜRKLERİ YIKAN GOLLER...

*FATİH TERİM'İN ÇILDIRDIĞI ANLAR...

*İŞTE BİZİ ÜMİTLENDİREN GOLLER...

*AH BE RÜŞTÜ...

*TÜRKİYE - ALMANYA KARŞILAŞMASI...