kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Papermoon vekil desteği ile cirosunu yüzde 38 artırdı

HACER GEMİCİ
2006 yılında 6 milyon dolar cirosu olan Papermoon, 2007'de bu rakamı dolar bazında yüzde 38 artırdı. Papermoon iki restoranı ile Akmerkez'in yüzde 16'sı kadar bir ciroya da imza atmış oldu..
Türkiye ekonomisi geçen yıl yüzde 4.5 büyürken, zamanla bir İstanbul klasiğine dönüşen gözde restoranlardan Papermoon'un cirosu yüzde 38'lik bir artış sergiledi. 2006 yılında 6 milyon dolarlık cirosu olan Papermoon, 2006 yılı sonunda hizmete giren Ankara'daki restoranın da etkisi ile 2007'yi 8.3 milyon dolarlık ciro ile kapattı. Ankara'da 57, İstanbul'da ise 78 personel ile hizmet veren ünlü restoranda çalışan başına yaklaşık 61 bin dolarlık ciro düşüyor. Günlük cirosu 22.7 bin dolar olan Papermoon, bir çok sanayi şirketini geride bırakmış durumda.

ANKARA DA DESTEKLEDİ
1996 yılından bu yana Akmerkez'de bulunan ve Akmerkez Lokantacılık tarafından işletilen Papermoon ünlü İtalyan Şef Giuseppe Presanni yönetiminde 78 personel ile hizmet veriyor. Restoranı yılda dört kez de İtalyan danışman Paolu Lattanzi'nin denetimine tabi tutuluyor. Dolar bazında yıllık büyümesi yüzde 38'leri aşan Papermoon'daki bu patlamanın bir nedeni de 2006 sonunda hizmete giren Ankara Papermoon. Bir anda Başkent'in vazgeçilmez mekanlarından biri olan Ankara Papermoon siyasilerin de tercih ettiği noktalardan biri oldu. Ankara'da son dönemde bir numaralı restoran olarak gösterilen ve hemen her gece siyasileri ağırlayan Papermoon siyasiler ve bürokratlarla görüşmek isteyenlerin uğrak noktalarından biri haline geldi.

AKMERKEZ'İ GERİDE BIRAKTI
Papermoon 11 yıldır faaliyet gösterdiği Akmerkez'in de pabucunu dama atmış durumda. 2007 yılında 51 milyon 556 bin dolarlık ciroya imza atan Akmerkez GYO bir önceki yıla göre cirosunu dolar bazında sadece yüzde 3.4 arttırdı. YTL bazında bakıldığında ise satış gelirlerinin düştüğü görüldü. İki restoranı ile Papermoon Akmerkez'in toplam cirosunun yüzde 16'sını tek başına elde etmiş oldu. Yönetici ve patronların gözde mekanı Papermoon, 2005 yılında 4.3 milyon dolarlık bir ciro yapmıştı. Böylece son iki yılda dolar bazında yüzde 40'lara varan büyümelere imza atan restoran, 2008 yılı için de 10 milyon dolar cironun üzerini hedefliyor.
Haberin fotoğrafları