kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Elektriğe yüzde 21 zam

EPDK, elektriğe 1 Temmuz'dan itibaren ev ve işyerlerinde yüzde 21, sanayide yüzde 22 zam yapılmasına karar verdi. Son kararı Bakanlar Kurulu verecek..
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), elektrik fiyatının 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere ev ve işyerlerinde yüzde 21, sanayide ise yüzde 22 artırılmasını kararlaştırdı. EPDK'dan bir yetkili, kurulun dün yaptığı toplantıda TEDAŞ'ın elektrik fiyatlarının nihai tüketiciye yansıtılmasına ilişkin talebinin karara bağlandığını belirtti. Edinilen bilgiye göre bu orana enflasyon güncellemesi de dahil edildi. EPDK yönetiminden geçen zam oranı, bundan sonra Bakanlar Kurulu'na gönderilecek ve son kararı hükümet verecek. 1 Temmuz'da yapılacak bu zamdan sonra elektrikte otomatik fiyatlandırmaya geçilerek yepyeni bir dönem başlayacak.

EKİMDE BİR ZAM DAHA OLABİLİR
Buna göre TEDAŞ'a bağlı 20 dağıtım bölgesinin alım maliyetlerinde bir değişiklik olursa en geç eylüle kadar EPDK'ya yeniden fiyat ayarlaması için başvurulacak. Dağıtım bölgeleri bu talebi; gelir ihtiyacı, kayıp-kaçak oranları ile ilgili bilgi vererek isteyebilecek. Eğer EPDK bu talebi haklı görürse 1 Ekim'den itibaren elektriğe yeni bir zam daha gelecek. Bu talepler 3 ayda bir otomatik olarak EPDK'ya bildirilerek zam ya da indirim talebi değerlendirilecek.