kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bodrum'da orman yangını

Yeni Haber
Bodrum'un Kızılağaç mevkisinde orman yangını çıktı. Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Kızılağaç mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan orman yangınına ekiplerin müdahale ettiğini söyledi.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Yangın söndürme çalışmalarına 3 helikopterin havadan, çok sayıda arazöz ve orman işçisinin de karadan katıldığını belirten Aydın, ''Ekiplerimiz yangını kısa sürede kontrol altına alabilmek için çabalıyor'' dedi.

Bu arada, yangının Kızılağaç mevkisindeki yerleşim alanlarına yaklaşmaması için ekipler yoğun çaba harcıyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar da kendi imkanlarıyla yangına müdahale etmeye çalışıyor.

YANGININ, BÖLGEDE BULUNAN BİR ÇÖPLÜKTEN BAŞLADIĞI TESPİT EDİLDİ

Bodrum'un Kızılağaç mevkisinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları sürdürülüyor.

Yangının bölgede bulunan bir çöplükten başladığı ve kısa sürede ormanlık alana sıçradığı tespit edildi.

Bu gelişme üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri, yangının başladığı noktanın yakınındaki bir benzin istasyonunda çalışan 8 kişiyi ifadelerine başvurmak üzere karakola götürdü.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangın söndürme çalışmalarına katılan 3 helikopterin havadan yaptığı müdahale sayesinde, yangının önünün kesildiğini bildirdi.

Müdahale çalışmalarının yaklaşık 2 hektarlık alanda yoğunlaştığını belirten yetkililer, çalışmalara çok sayıda arazöz ve orman işçisinin katıldığını kaydetti.

(AA)