kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cevap Metni

Sabah Gazetesi'nin 26.06.2008 tarihli internet sitesinde, müvekkil Hande YENER hakkında yayınlanan "Gurbetçi Amelelerle Aynı Sahneye Çıkmam" başlıklı, iki menajerin Hande Yener ve Kadir Doğulu tarafından dolandırıldığı iddialarına yer veren haber kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Anılan haberde; kesinlikle müvekkile ait olmayan "Gurbetçi Amelelerle Aynı Sahneye Çıkmam" şeklindeki beyanat, tırnak içerisinde müvekkil tarafından söylenmiş gibi duyurulmuştur. Haber yapılırken kesinlikle Hande Yener'e haberle ilgili görüşü sorulmamıştır. Ayrıca haberde belirtilen Almanya'da gerçekleştirilecek konser, organizasyon yetkililerinin sözleşmesel yükümlülüklerini ihlal etmesi nedeniyle iptal edilmiştir. Konserin iptal edildiği, süresinde ilgililere haber verilmiş bulunmasına karşın, yetkililer tarafından bilet satışına devam edilmiş ve konserin iptal edildiği halka duyurulmamıştır. Bu nedenle iptal nedeni dolandırıcılık iddiasında bulunan iki menajerden kaynaklanmakta olup iki menajerin dolandırıldığı şeklinde yapılan haberin gerçekle ilgisi bulunmamaktadır.

Müvekkile ait olmayan ifadeler içeren, kesinlikle gerçekliği bulunmayan bu haberin medyada yayınlanması, sadece bilet alarak mağdur olmuş izleyicilerin tepkisini bir kat daha arttırmaya ve kamuoyunda müvekkil aleyhinde düşünceler yaratılmasına hizmet etmiştir.

Haberin yapılmadan önce gerçekliğinin araştırılmamasının basın etiğine aykırı olduğunu ve bu asılsız haberin yapılması sonucu müvekkil sanatçının manevi haklarının büyük ölçüde zedelendiğini belirtir; söz konusu haberin kesinlikle gerçeği yansıtmadığını bir kez daha kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

Hande YENER
Vekili Av. Mehmet Adil GÜLER