kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Trafiğe yılda 10 bin kurban

CHA
Yeni Haber
Trafik kazaları sonucu yılda 10 bin vatandaşın hayatını kaybettiği, 10-200 bin kişinin ise sakat kaldığını belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından İzmir'de Bölge Değerlendirme toplantısı düzenlendi. Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar ve Çözüm Projeleri birleştirilen toplantıya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Celal Uzunkaya, İzmir Vali Yardımcısı Nevzat Ergün ve Trafik Psikoloğu Doç Dr. Yeşim Yasak katıldı. 4. Bölge Değerlendirme toplantısında Trafik güvenliğine yeni açılımlar ve hedefler ile trafik sorunları değerlendirildi.

Toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, trafik sorunlarına çözüm bulmak adına ülkenin 81 ilinde bölge toplantıları düzenlendiğini belirtti. Toplantıda, illerin trafik sorunlarının yerinde görünmesi ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amaçlandığı dile getirildi.

Kırsal kesimlerden büyük kentlere olan göçün trafik sorunlarının artmasına yol açtığını ifade eden Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Celal Uzunkaya, "Trafik çok büyük bedeller ödeyerek katettiğimiz bir sorun yumağı haline geliyor ve buna rağmen toplumsal bilincin istenilen seviyeye ulaşmadığı bir tablo ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

Trafik kazaları sonucu yılda 10 bin vatandaşın hayatını kaybettiğini söyleyen Uzunkaya, 100-200 bin kişinin ise sakat kaldığını vurgulardı.