kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Çelik: Başbakan SBS şakası yaptı
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Batman seyahati sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sınavlara ilişkin olarak "Bir sınavla bitse" sözleriyle ilgili olarak, ''Sayın Başbakan öğrencilere şaka yaptı'' dedi. OKS, SBS soru ve cevaplarını hazırlayan öğretmenler ve işçiler onuruna yemek veren Çelik, "Sabah akşam sistem değişmez. Biz OKS'nin kaldırılmasını 3 yıl önceden kamuoyuna açıkladık'' dedi. Çelik, Eğitim Hakkı Platformu temsilcileri ile TBMM'de yaptığı görüşmede de öğrenci affı konusunda yapılan çalışmaların "karışık gündem" nedeniyle daha ileri tarihlerde görüşüleceğini ifade etti.

Rektör seçiminde YÖK mesaisi başladı
Üniversite seçimlerinde en yüksek oyu alan rektör adayları YÖK tarafından dinlenmeye başlandı. YÖK üyeleri dün Akdeniz, Ankara ve Atatürk üniversitelerinin rektör adaylarını dinledi. Üniversiteler ve adaylar görüşmeye alfabetik sıraya göre alındığı için YÖK üyelerinin karşısına ilk çıkan rektör adayı Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın oldu. Akaydın 1 Temmuz'da yapılması planlanan Üniversitelerarası Kurul toplantısına YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın da katılmayı istediğini, onun katılacağı bir toplantı tarihi ayarlayacaklarını söyledi. Nergis DEMİRKAYA/ANKARA

MEB dershanelere yeni düzen getiriyor
Türkiye'de sayıları 5 bine yaklaşan özel dershanelere yeni düzen geliyor. Apartman katında dershane açılamayacak. Aynı binada birden fazla dershaneye izin verilmeyecek. Dershaneler müstakil binalara nüfus yoğunluğuna göre açılacak. Dershaneler arasında mesafe olacak. Dershane açmayı sistematize eden, zorlaştıran bir yapı üzerinde çalıştıklarını söyleyen Çelik eğitimin ruhuna uygun olarak yeni kurulacak dershanelere ekstra kriterler getireceklerini söyledi. Apartman katında, köhne binalarda dershane açılmasına sınırlama getireceklerini vurgulayan Çelik, bunun mevcut dershaneleri etkilemeyeceğini belirtti. Çelik, dershane sayısı ile ilgili şu rakamları verdi: "2006-2007 eğitim döneminde 276 dershane açıldı, 236 dershane kapandı. Geçtiğimiz eğitim yılında ise 283 dershane açıldı, 195'i kapandı. Kapanan dershalerin çoğunu ilköğretim dershaneleri oluşturdu."