kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Diploma notları Temmuz'da açıklanacak

Yeni Haber
ÖSS'ye başvuran son sınıf öğrencilerinin notları ÖSYM'ye bildirilmeye başladı.

Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nin son anda değiştirilmesi nedeniyle öğrencilerin notlarının gönderilmesi gecikirken, notların öğrenciler tarafından kontrolü ise sadece 1-3 Temmuz tarihlerinde yapılabilecek.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği 04689 sayılı ve 18 Haziran 2008 tarihli yazısında Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nin değiştirilmesi nedeniyle, diploma notlarının ÖSYM'ye bildirilme tarihinin 30 Haziran tarihine ertelendiğini bildirdi.

YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ, KONTROL SÜRESİNİ KISALTTI

Yarımağan, ÖSYM'ye bildirilen notların, okullara asılması ve adaylarca kontrolü için sağlanan sürenin ise kısıtlı zaman bulunması nedeniyle sadece 1-3 Temmuz tarihleri arasında olduğunu açıkladı.

Yarımağan, "Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan merkezimize yapacakları değişiklik istekleri kabul edilmeyecektir. Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanlarının katılmasıyla oluşacak Y-ÖSS puanlarının çok kısa zamanda hesaplanmasının bir zorunluluk olması nedeniyle 3 Temmuz 2008 tarihinden sonra yapılacak düzeltme isteklerinin yapılabilmesi mümkün olmayacaktır" açıklamasında bulundu.

ÖSYM, ÖSS sonuçlarını 15-17 Temmuz tarihleri arasında açıklayacak.

(ANKA)