kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Adil Serdar Saçan

Mucize kurtuluş

Müslim SARIYAR / SABAH
Ergenekon soruşturmasını başlattığı ve kapattığı iddia edilen, Organize Suçlar ile Mücadele Şubesi'nin ilk müdürü Adil Serdar Saçan'ın otomobili TIR ile köprü arasına sıkışarak hurdaya döndü..
İLİŞKİLİ HABERLER
Mucize kurtuluş
Gazeteci Tuncay Güney'in ifadeleri doğrultusunda ilk kez 2001 yılında ortaya çıkan Ergenekon örgütü soruşturmasını yürüten ve daha sonra da dosyayı kapattığı öne sürülen eski Organize Suçlar ile Mücadele Şubesi müdür Adil Serdar Saçan, dün akıl almaz bir trafik kazasından sağ kurtulmayı başardı. TIR'la köprü arasına sıkışarak hurdaya dönen otomobilde Saçan'la birlikte 18 yaşındaki oğlu ağır, dayası ise hafif yaralandı. Türkiye'nin ilk Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürü olan Saçan, 18 yaşındaki oğlu Kerim Bedri Saçan'ı da yanına alarak Beykoz'a gidecek olan dayısı Fahrettin Yıldız'ı Yenibosna yakınlarında bırakmak üzere öğlen saatlerinde Başakşehir'deki evlerinden yola çıktı. Saçan'ın otomobili İkitelli Basın Ekspres Yolu Güneşli Köprüsü'ne yaklaştığında, önünde seyreden çöp yüklü bir TIR aşırı hız nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptı. Halkalı'ya çöp boşalttığı öğrenilen TIR'ın bu sırada arka kapağı açılarak Saçan'ın arabasına çarptı. Saçan'ın otomobili savrulan TIR ile Güneşli Köprüsü'nün duvarı arasında sıkıştı.

ÇOK SAYIDA KIRIK VAR
Hurdaya dönen otomobilin içerisinde sıkışan Saçan, oğlu ve dayısı çevredeki vatandaşlar ve olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından çıkartıldı. İlk müdahaleleri ambulansta yapılan Saçan ve oğlu ile TIR sürücüsü Selami Doğan ve hafif yaralanan dayı Yıldız hastaneye kaldırıldı. Vücutlarında çok sayıda kırık olduğu belirlenen Saçan ve 18 yaşındaki oğlu iç kanama şüphesi üzerine hemen yoğun bakım ünitesine alındılar. Hastaneye Saçan'ın eşi, kızı, anne ve çalışma arkadaşlarının yanı sıra gazeteci Tuncay Özkan da geldi. Hastane yönetimi ise akşam saatlerinde Saçan'ın yoğun bakımda tutulduğunu ancak hayati tehlikeyi atlattığını, oğlunun ise ölümle pençeleştiğini açıkladı.
Haberin fotoğrafları