kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tayt giymemek için okulu bıraktım

Yeni Haber
Alişan, "Siyasi işlere karışmayı sevmem" dedi ve ekledi: Eğer bir şarkınız, parti sloganı haline gelirse, sizi o partiyle özdeşleştiriyorlar. Ben böyle bir olay yaşamak istemiyorum...

* ALİŞAN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Geçtiğimiz hafta 32 yaşına basan Alişan, 'Sevgilerimle' adlı yeni albümüyle 1.5 yıl ara verdiği müzik piyasasına döndü. Eski albümleri ile yeni çalışması arasındaki en büyük farkın 'yorum' olduğunu belirten Alişan, "O dönem kimden etkilendiysem şarkıları onun gibi okumuşum" diye kendini eleştirdi.

BEĞENİLMEK ZOR

* 'Sevgilerimle' adlı albümünüzü 1.5 yıl aradan sonra çıkardınız. Eski albümlerinizle yeniler arasında size göre ne farklılıklar var?


En büyük fark yorumda... O zamanki albümlerim yorumsuzmuş! Kimden etkilendiysem onlar gibi okumuşum. 13 yaşındayken çıkardığım ilk albümümde, Burhan Çaçan'ın 'Gül Pembe' diye bir şarkısı vardı; aynı onun yorumuyla okumuşum. 'Le Le Canım' diye İbrahim Tatlıses'in seslendirdiği şarkıyı da aynı onun gibi seslendirmişim...

* Ne zaman kendiniz gibi okumaya başladınız?

'Var Ya' adlı albümümle başladım. Sadece bana yapılan besteler olunca ve ben kendim gibi yorumlayınca ortaya özgün bir şeyler çıktı. Zaten ne kadar çok sahne alırsanız, o kadar düzgün şarkı söylüyorsunuz.

* Şu anda yeni çıkış yapan biri olsaydınız, 'tutunma' şansınız yüksek olur muydu?

Şu anda çıkış yapmak ve beğenilmek çok zor. Benim ilk albümüm 1995'te çıktı ama 1997 yılında 'Aynalı Tahir' ile tanındım. Şimdi herkes televizyona çıkabiliyor... O zaman isim yapmak daha kolaydı. Şimdi yenilerin isim yapması ve aradan sıyrılması çok zor.

SİYASETLE İŞİM OLMAZ

* Yeni çıkış yapanların gündem yaratma kaygıları mı var sizce?

Sesi çok güzel olup, televizyonda izlediğinizde hiç etkilenmediğiniz o kadar çok isim var ki! Televizyon enerjisi ve elektriği de gerekiyor. Yeni çıkış yapanlara akıl verenler oluyor. Sansasyon yaratan haberler yapmak istiyorlar. Bana da ilk çıktığımda söylenmişti ancak ben bu tarz olaylarla gündeme gelmek istememiştim.

* Türkü ile başladığınız müzik hayatınıza, tarzınızı değiştirerek devam ettiniz. Hayran kitlenizin artmasının sebebi bu olabilir mi?

Aslında çok büyük değişiklikler yapmadım. Tabii ki her albümümde farklı sound'lar var. Müzik sektöründeki yenilikleri takip etmek zorundayız. Sanatçı her kesime hitap etmeyi bilmeli. Bir kesime yapılan albümler artık kalmadı.

* Siyasi bir partiden şarkınızı kullanmak için teklif gelse tepkiniz ne olur?

Ben çok fazla siyasi işlere karışmayı sevmiyorum. Eğer bir şarkınız partiye slogan olursa, o zaman sizi o partiyle özdeşleştiriyorlar. Ben böyle bir olay yaşamak istemiyorum.

KARIŞIK DÖNEMİMDİ

* Şarkılarınıza ne zaman klip çekeceksiniz?


Şu anda klip çekmeyi düşünmüyorum. Yarın albüm çıksın, gelen tepkilere göre şekillendireceğim...

* Bu albümde neden şirketinizi değiştirdiniz?

Erol Abi (Köse) ile bir albümlük anlaşmam vardı. Ondan izin istedim, 'Albümü kendim yapmak istiyorum' dedim.

* Geçen yıl çok fazla polemiğin içinde yer aldınız. Gündem yaratmaya çalıştığınıza dair eleştiriler yapıldı...

Yaşananların kimsenin yönlendirmesiyle ilgisi yoktu. Biraz fazla ortaya çıktığım doğrudur. Benim karışık bir dönemime denk geldi, albüm çıkmadan bir hafta önce nişanım bozuldu. Onunla ilgili haberler yapıldı. Hatta Çağla (Şikel) ile ilgili sorular soruluyordu! İki ayda hayatım boyunca çıkmadığım kadar ekstraya gittim ama ben gündem yaratmak için çabalamadım.

RESMEN TECİLLİYİM

* Özel hayatınıza dair hatalarınız oldu mu?

Yaşadığım her şeyin arkasındayım. 32 yaşını devirdim ve olgunlaştım. Bundan sonra yaşayacağım ilişkilerde temkinli davranacağıım.

* Macaristan'a gitmenizin askerlikle ilgisi var mıydı?

İlk amacım Amerika'ya gitmekti. Hem dilimi geliştirip, hem de haberlerden uzaklaşmayı amaçlıyordum. O dönem şimdiki ortağım Servet Bey ile Macaristan'a gittim. Kafamı dinledim, rahatladım. Yine gideceğim... Bu askerlikten kaçmak için değil. 'Kaçak' kelimesini kullanan kişi hakkında da dava açacağım. Şu anda resmi olarak tecilliyim. Tecilim bitince askerliğimi yapacağım.

* Altı ay boyunca Macaristan'da neler yaptınız?

Orada dükkanım var. Önümüzdeki dönemlerde farklı işlerle de uğraşacağım. İçinde oyun salonlarının olduğu eğlenceli bir yer açmak istiyorum. Şu anda uygun mekan arıyorum.

* Oyunculuk adına bir faaliyetiniz oldu mu?


Oyunculuk okuluna yazıldım. Ama sadece üç gün gidebildim. Dans dersi veriliyordu ve herkesin tayt giymesi zorunluydu. Dansçı olsam giyerdim ama o tayt olayı beni gerdi! Salona girdiğimde karşımda üç iri zenci dansçı gördüm. Taytları çok inceydi, danstan da soğudum, taytı da giyemedim. Sıfırdan okula başlamak da zor geldi. Lisan eğitimi almaya başladım, ondan da sıkıldım. Yanımda birileri olsaydı devam ederdim.

GÜNAYDIN