kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Fazıl Say ölümden döndü!

Yeni Haber
Çek Cumhuriyeti'nin Litomysl kentinde yapılan geleneksel uluslararası opera festivalinde sahne alan ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, Çek sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.

Litomysl kentindeki tarihi şatonun bahçesinde kurulan açık hava sahnesinde Brno senfoni orkestrasıyla sahneye çıkan Say, George Gershwin'in caz ve klasiğin buluştuğu "Rapsody in bleu" adlı eserini büyük bir beceriyle çalarak coşkuyla alkışlandı. Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Slovakya ve Avusturya'dan gelen iki bini aşkın sanatseverin coşkulu alkışları üzerine üç kez sahneye geri dönen Say, son olarak da kendi bestesi olan Aşık Veysel'in "Kara Toprak" eserini orkestradaki bazı sazların katkısıyla sundu.Say'ın "Kara Toprak" eserini çalarken, sol elini piyanonun içine sokup, tuşları analog olarak etkileyerek bağlama sesine yakın bir ses çıkarmasını da sanatseverler coşkuyla alkışladı.

SAHNE ÜZERİNDEKİ PLATFORM ÇÖKTÜ

Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, coşkulu alkışlara rağmen kendisinden sonra sahneye çıkacak sanatçıların programını aksatmamak için sahneye geri dönmedi.

Say, kuliste hayranlarının tebriklerini kabul ederek imza dağıtırken aniden başlayan şiddetli fırtına ve yağmur sahne üzerinde plastik ve metal borulardan oluşan geçici platform çöktü. Fazıl Say ile birlikte orkestra elemanları da sahneyi terk ettikleri için platformun çökmesi sırasında yaralanan olmadı. Sahnede kalan bazı enstrümanlar ile ses düzeni yağmurdan zarar gördü. Kuliste bulunan Say, bir ara dışarı çıkarak festival yetkilileriyle görüştü ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Olaydan sonra üzüntü ve sevinci bir arada yaşadığını belirten Say, "Görünmez kaza buna denir sanırım. Günlük güneşlik bir günün ardından aniden fırtına ve yağmur çıkması gerçekten çok ilginç. Platformun çökmesine ve programın devamının iptaline çok üzüldüm. Ben ve orkestra elemanlarının sahneden zamanında ayrılmış olmasına da sevindim" dedi.

Fazıl Say, daha sonra festival komitesinin kendisine tahsis ettiği bir araçla kara yoluyla Viyana'ya döndü.Say, bugün İstanbul Enka salonunda vereceği konsere yetişmek üzere sabahın erken saatlerinde Türkiye'ye dönmek üzere Viyana'dan ayrıldı.