kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tekzip (cevap) metnidir

Valinin eşi kırmızda geçirdi, Ordu karıştı başlıklı yazınızda söz konusu edilen, Ordu valisinin esinin "Trafik ışıklarında durma" dediği ve bu nedenle kazaya neden olduğu biçiminde yer alan haber tamamen tamamen gerçek dışı olup, uydurmadır. Ayrıca haber kamuoyunu aydınlatma amacını aşarak kanıta dayanmayacak bir biçimde suçlamaya ve kişilik haklarına hakareti içermektedir

Haberde maddi hasarlı bir trafik kazası yorum yolu ile maksatlı olarak Ordu Valisinin eşini ve dolayısı ile Ordu Valisini hedef göstermektedir.

Olayın hiçbir gizli saklı yanı olmadığı halde, sanki ortada Ordu Valisi ve eşinin saklamak istedikleri bir durum varmış gibi kamuoyuna mal edilmesi ve Ordu karşıtı denmek suretiyle ağırlığının arttırılması haber amacını aşmış yargısız infaza dönüştürülmüştür.

Olayın gerçek ve haber niteliği taşıyan kısmı, Ordu Valilik hizmetlerine tahsis edilmiş bir aracın içinde Ordu Valisinin eşinin yolcu olarak bulunduğu bir sırada maddi hasarlı trafik kazasına karışmış olmasından ibarettir. Bu olayın maksatlı olarak yorumlanarak saptırılması ve kamuoyunda Ordu Valisinin eşinin ve dolayısı ile Ordu valisinin küçük düşürülmesi kasıtlı, maksatlı olarak görülmelidir.

Olayın oluşundan sonraki aşamalara ilişkin haberde yapılan yorumlar yoluyla da, hiçbir belge ve bilgiye dayanmayan gerçek dışı hususların kaynağı olarak ta Ordu valisinin eşi ve dolayısı ile Ordu Valisinin gösterilmesi haber niteliği taşımamakta, yapılan haber suçlama ve hakarete dönüşmektedir.

Gerek Ordu Valisi ve gerekse eşi kamu görevlisi olup, yasalara uymak konusunda TC vatandaşı kadar dikkatli ve hassastır. Bu husus bugüne kadar göstermiş oldukları davranışları ile kamuoyundan gizli değildir.

Yukarıda açıklanan hususlar tekziben sayın kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla

Dr.Sait Vakkas Gözlügöl Ordu Valisi
Dr.Bernar Gözlügöl,Ağız Diş sağlığı
Merkezi Baş Tab.Yrd.Ordu Valisi eşi