kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Maç için Basel'de toplanan Türkler ve Almanlar biraları hep beraber tükettiler.

Maçtan notlar

İLİŞKİLİ HABERLER
Maçtan notlar
Bira rekoru kırıldı
Avrupa Şampiyonası Organizasyon Komitesi, Türkiye ile Almanya arasında oynanan yarı final maçı için hazırlanan 245 bin litre biranın tüketildiğini açıkladı. Basel'de 100 bine yakın taraftarın hazır bulunduğunu belirten yetkililer, şehre 80 kilometre uzaklıktaki otellerde bile yer bulunmadığını bildirdiler. Maça olan bu büyük ilgi, olağanüstü güvenlik önlemlerini de beraberinde getirdi.

Irkçılığa protesto
Almanya-Türkiye maçında futbolcuların ve tribündeki taraftarların verdikleri mesaj çok anlamlıydı. Maçın başlamasına yarım saat kala tribünleri dolduran seyirciler, "Irkçılığa karşıyız" pankartını boyunlarına asarken Meksika dalgasıyla protestoyu tüm statta izlettiler. İki takımın kaptanları Rüştü ile Ballack da maç öncesinde ırkçılığa karşı birer konuşma yaptılar.

Anneler de maçtaydı
Futbolcularımızın anneleri ve aileleri Milli Takımımız'ın Almanya ile oynadığı maçı stattan izlediler. Çeyrek finalden önce federasyon yetkilileri futbolculara "Hırvatistan'ı elerseniz ailelerinizi getiririz" sözünü vermişlerdi. Ay-yıldızlılar Hırvatistan'ı müthiş bir mücadele sonucu saf dışı bırakınca yetkililer de sözünü tuttu ve futbolcuların aileleleri stada getirildi. Özellikle annelerin 90 dakika boyunca heyecandan yerlerinde duramadıkları görüldü.
Haberin fotoğrafları