kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Futbol üzülsün

FATİH DOĞAN / BASEL
Avrupa Futbol Şampiyonası'nın en iyi takımı olduğumuzu gösterdik. Almanlara futbol eziyeti çektirdik. 9 eksikle, orta sahadan bozma savunmayla, Alman kale direkleriyle ve rakibin tarafındaki hakemle mücadele ettik. Zorla gol attık, çok kolay iki gol yedik. Yine geri döndük. Ama oyuncumuz sakatlanmışken atağı sürdüren Lahm'a yenildik. "Türkiye değil futbol kaybetti" dedirttik. Şimdi Avrupa Türkiyesiz bir finale katlanmak zorunda..
İLİŞKİLİ HABERLER
Futbol üzülsün
St.Jakob-Park'taki 3-2 biten futbol şöleninden Türkiye, final vizesiyle değil ama muhteşem futbolun hak edilmiş alkışlarıyla çıktı. Maça hızlı başlayan millilerimiz önce Kazım, sonra Hamit'le panzerlerin kalesini zorlarken 13'te Aurelio'nun pasıyla çizgiye inen Ayhan'ın geriye ortasına Kazım vurdu. Üst direkte patlayan şut ve ardından sola kayan atakta Uğur'un ortasında ön direkte Semih'in girdiği pozisyon golü getirmedi ancak Almanlara korku getirdi. 22'de Sabri'nin ön direğe doğru ortasına Kazım vurdu. Yine üst direkten dönen topu bu sefer Uğur affetmedi: 1-0. Millilerimizin ezici üstünlüğüne rağmen Alman ataklarının toplandığı tek isim olan Podolski'nin ortasında Mehmet Topal'ın deneyimsizliğinden yararlanan Schweinsteiger topu filelere bıraktı: 1-1. Hamit ve Uğur Boral'ın şutlarına Podolski ile cevap vermeye çalışan Almanya, sertleştirdiği oyunda İsviçreli Busacca'nın iltimaslarından da yardım aldı.



BU KEZ MUCİZE OLMADI
Almanlar, ikinci yarıda da Türkiye'nin oyunu yönlendirmesine seyirci kaldı. 73'te Hitzlsperger'in şutuyla golü düşünmeye başlayan panzer 79'da Rüştü'nün tezcanlılığı nedeniyle Klose'nin kafasından 2-1'i buldu. 86'da Sabri'nin ortasında Semih ön direkte golü attığında herkes "Yeni bir mucize geliyor" dedi: 2-2. Ancak bireysel hatalar, 90'da Philipp Lahm'ın şok golüyle skoru 3-2'ye, Türkiye'yi de EURO 2008'de yolun sonuna getirdi. Ancak ay-yıldızlılar bütün dünyanın alkışları eşliğinde alınları açık, başları dik bir şekilde turnuvaya veda etti.

*TRİBÜNLERDEKİ TÜRK - ALMAN DOSTLUĞU...

*EURO 2008'İN TRİBÜN GÜZELLERİ...

*PERİ MASALI SONA ERDİ...

*TÜRKLERİ YIKAN GOLLER...

*FATİH TERİM'İN ÇILDIRDIĞI ANLAR...

*İŞTE BİZİ ÜMİTLENDİREN GOLLER...

*AH BE RÜŞTÜ...

*TÜRKİYE - ALMANYA KARŞILAŞMASI...