kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Türkiye-Almanya maçındaki güzellikler sahadaki iyi futbolla sınırlı değildi. Tribünleri dolduran birbirinden çekici Türk ve Alman kızlar 90 dakika boyunca takımlarını desteklediler. Karşılaşma sonunda üzülen ise maalesef Türk güzeller oldu.

Mucize kalmadı

Dünya medyası, dün gece Türkiye'nin şanssız olduğunda birleşti. BBC, "Göz yaşları Türkiye için. Her maç mucize yaratmışlardı; bu maça mucizeleri kalmadı."..
İLİŞKİLİ HABERLER
Mucize kalmadı
Milli Takımımız'ın Almanya'ya şanssız biçimde kaybettiği yarı final maçının ardından dünya medyasının ortak görüşü "Türkiye'ye yazık oldu" şeklindeydi. 90 dakika boyunca üstün olan tarafın Türkiye olduğu fikrinde birleşen yabancı yayın organları, Almanya'nın her turnuvada olduğu gibi EURO 2008'de de garip biçimde finale kaldığını yazdı.
BBC: Göz yaşları Türkiye için. Mucize haklarını İsviçre, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan maçlarında kullandıkları için bu maça mucizeleri kalmadı. Taktik olarak rakiplerini ezdiklerini Almanlar bile kabul etti.
L'Equipe: Mucize sırası Almanlar'a geldi. Türkler son dakikalarda ne kadar savaşçı olduklarını bir kez daha gösterdiler ancak Almanya'nın sinirleri sağlam çıktı.



TÜRKLER DAMGA VURDU
UEFA (resmi internet sitesi):
Son sözü Lahm söyledi. Yıldız oyuncunun 90. dakika golü Almanya'yı finale taşıdı ve cesur Türklerin yürüyüşünü durdurdu.
Bild: Finaldeyiz. Yaşanan tam bir delilik! Bu kadar şans ve çalışmayla Avrupa şampiyonu oluruz.
CNN: Lahm'ın son nefeste attığı gol Almanlar'ı finale taşıdı. Son dakikada gelen müthiş gol, cesur Türklere üstünlük kurmalarını sağladı ve Almanya'yı bir kez daha Avrupa futbolunun en iyi iki takımı arasına soktu. Türkler turnuvaya damga vurdu.