kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BAYRAK İLE SOKAKLARA ÇIKIYOR... Tuğba Özay yakın arkadaşı Ece Gürsel ile milli maçları izledikten sonra Türk Bayrağı ile sokaklara çıkıyor ve "En Büyük Türkiye" diye bağırıyor. Hırvatistan maçı sonrası da bayrağı başına bağlayarak dolaştı.

Yeri geldi bu bayrak için kavga da ettim

İlker GEZİCİ
Tuğba Özay Türk Bayrağı'nın kendisi için ne kadar önemli olduğunu anlattı: Hapishaneye girince ilk işim bayrağımı yatağımın başucuna asmak oldu..
Her fırsatta vatanseverliği ve milliyetçiliğini ön plana çıkaran Tuğba Özay, milli maçlarda da sokaklara çıkıp Türk Bayrağı'na sarılarak, 'En büyük Türkiye' sloganları atıyor.

Kitapta anlattı
167 gün cezaevinde kalan Özay, 'Bedel' isimli kitabında bu konuya duyduğu hassasiyeti de yazmıştı: "Hapisteki ilk günümde bayrağımı yatağımın başucuna astım." Özay bayrak aşkı için kavga ettiğini anlatmıştı: "Bir gün yatağımın başucunda bulunan bayrağı, Sara'nın buruşturduğunu gördüm ve panter gibi üzerine kapaklandım. Gözüm dönmüştü. Elimden zor aldılar kızı. Bir tutam saçı elimde kaldı. 'Bu vatan için ne kanlar döküldü, nice şehitler verildi' diye bağırmaya başladığımı hatırlıyorum. Stresten kilitlenen ellerimi koca bir koğuş çözemedi."
Haberin fotoğrafları