kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Fatih Terim, bugün mucizelere basarak finale yürüyebilir mi?

Zeki UZUNDURUKAN / FOTOMAÇ GENEL YAYIN YÖNETMENİ
Yeni Haber
Ünlü Rus komutan Çarnayev, Osmanlı-Rus Savaşları sonrasında (Osmanlılarla-Ruslar arasında tarihte 10 büyük savaş olmuştur) Türkler için "Türklerin yalnız sonsuz bir cesareti değil, iradeleri sersemleştiren bir sihirbaz zekası vardır. İşte Türk, bu zekasıyla zafer kazanır." demiştir.

Konuya Rus komutanın bu sözüyle girmek istedim; çünkü Türkiye, EURO 2008'de elde ettiği başarılarla bütün dünyayı şaşkına çevirdi. Futbol uzmanlarının, oyun sistemini bile çözmeyi başaramadıkları Türkiye'nin sırrı neydi peki?

Kimine göre mucize ötesi bir şey! Kimine göre 'geri dönüşler takımı' yani maçın son saniyesinde bile Türkler zafer kazanabilir. Kimine göre 'Türkler 7 canlı' Bu ve buna benzer benzetmeler özellikle Hırvatistan zaferi sonrasında sadece Avrupa basınında değil, Afrika'dan Güney Amerika'ya hatta Çin'e kadar dünyanın önde gelen gazetelerinin manşetlerini süsledi. Hatta İngiliz The Sun gazetesi, Çek Cumhuriyeti zaferimiz sonrasında Türkiye için "ONLAR TÜRK" manşetini attı. "Ölümsüz Türkler" EURO 2008'e damgasını vurdu! Yunanistan Futbol Federasyonu Başkanı Vassilis Gagatsis, Fatih Terim'e Hırvatistan destanımızın ardından bir kutlama mektubu göndererek, "Şampiyonada bundan sonra alınacak sonuçlar ne olursa olsun, turnuvanın galibi yani şampiyonu Türkiye'dir" dedi.

Türkiye, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda elde ettiği sportif başarıların yanında belki de önümüzdeki 30 yılda ancak yapabileceği tanıtımını ve reklamını da yapmış oldu. Gerek TV'lerden (200 ülke maçları naklen yayınlıyor) gerekse maçın oynandığı statlardan dünya üzerindeki 4 milyar 650 bin kişi, Türkiye'nin mucizevi başarılarına tanıklık etti.

SANA CANIM DESEM, FİNALİ DE İSTESEM!

Ve belki de Türk futbol tarihinin en önemli maçının oynanacağı büyük gün geldi çattı! Kalbi olanlar dikkat! Bu maça yürek dayanmaz!

Bu kez rakip Almanya! Tam bir turnuva canavarı takım. Panzerler, Avrupa Şampiyonaları'nda ve Dünya Kupaları'nda kötü oynasalar bile final oynamaya alışıklar. Kaldı ki elemelerde şov yapan Alman Panzerleri, EURO 2008'de de en iyi futbol ortaya koyan takımların da başında geliyor.

Ama Hırvatistan-Türkiye maçından sonra Löw ve öğrencileri çok tedirginler. Hatta Almanlar, "80'de maç 4-0 olsa bile final garanti değil." "Maç bitip otobüse binene kadar finale çıktığımıza inanamayız" diyerek Türkiye maçı öncesindeki tedirginliklerini ve korkularını dile getirdiler.

Turnuvaya veda eden takımlar ve Türkiye'ye bugün kaybetmeleri durumunda da Almanlar'ın şampiyon olmasını istediği takım A MİLLİ TAKIMIMIZ. Yani sadece 70 milyon Türk halkı değil, dünya üzerinde EURO 2008'i takip eden 4 milyar 650 bin kişi de (kendi ülkeleri şampiyon olamazsa) Türkiye'nin kupayı almasını istiyor.

HIRVATİSTAN maçı öncesi yazdığım yazıda Fatih Terim için 'Hırvatistan'I geçip yarı finale çıkarsa, işte o zaman benim için İmparator' demiştim. Evet, Fatih Terim benim için bir İmparator.

Mucizelere basarak yürüyen bir teknik direktör olsa da ortada çok büyük bir başarı var. Ve o başarının mimarı da Fatih Terim.

Almanya maçı öncesinde herkesin de bildiği gibi eksiğimiz çok. Ama sonuçta sahaya iki takım da 11'er kişi ile çıkacak.


HAYDİ TÜRKİYEM! ŞU PANZER'İ HURDAYA ÇEVİR

En önemli silahları her maçta ortalama 11 kilometre koşan Ballack. Lahm, Schweinsteiger, Klose, Podolski, Metzelder diğer önemli üst düzey oyuncuları. Bu kadar müthiş silahları, A Milli Takımımız'ın yürek savaşçıları durdurup vurabilir! Bu akşam Basel semalarında yine futbolun şans melekleri görünüp, 90 dakika sonunda Aslanlarımızı kanatlandırıp finele çıkarabilir. Hiç umutsuz değiliz. Çünkü Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan maçlarında zoru başardık. Almanya karşısında da başarabiliriz. Şu gerçek ki; Almanya, Türkiye'den çok korkuyor! Ve korkaklar asla zafer kazanamaz!

Türkiyem; bugün belki de ateşlere basarak yürüyecek finale. Bir mucize daha olur mu? Neden olmasın? Haydi Türkiyem! Hurdaya çevir şu Panzer'i bu gece! Ama Türkiyem, bugün Almanya önünde kaybetse bile Ay-Yıldızlı aslanlarımızı, bize yaşattıkları müthiş coşku ve mutluluk nedeniyle alınlarından öpmeliyiz.

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER ÇOCUKLAR!

*PENALTI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

*İŞTE SEMİH'İN MUHTEŞEM GOLÜ

*HIRVATİSTAN-TÜRKİYE MAÇI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

*BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN YARI FİNAL SEVİNCİ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ


*"BİLİC TERİM'E SUS İŞARETİ YAPTI" FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

*HIRVATLARIN ÇÖKÜŞ ANININ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ