kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Beşiktaş'ın Tekke ısrarı

Yeni Haber
Beşiktaş yönetimi, daha önce resmen istediği Fatih Tekke için Zenit kulübü ile bir kez daha masaya oturmaya karar verdi. Çok büyük transferler yapmaya hazırlanan Rus kulübü, Fatih konusundaki katı tutumundan vazgeçti.

FATİH ISRARI

Beşiktaş, Rus ekibinin 6 milyon euro bonservis bedeli istediği Fatih Tekke için yeniden harekete geçti. Zenit'e 4.5 milyon euro önerilecek.

Bobo'nun takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakan siyah-beyazlılar, forvet arayışlarını dört koldan sürdürüyor. Birçok yabancı golcü ile temasa geçen ancak anlaşmaya varamayan Beşiktaş yönetimi, daha önce de talip olduğu Fatih Tekke için yeniden Rus ekibinin kapısını çaldı. Zenit'in önce 7 milyon euro istediği, ardından 6 milyon euro'ya kadar indiği tecrübeli forvet için siyah-beyazlıların, 4.5 milyon euro'yu gözden çıkardıkları ifade edildi.

KAMPA YETİŞTİRİLECEK

Büyük paralar ödeyerek ünlü yıldızları kadrosuna katan Zenit'in, bu sezon da aynı tutumu sergilemesi Beşiktaş yönetiminin şansını artırıyor. Geçen sezon Rus ekibinde 39 maçta 13 gol atan Fatih için "kesinlikle satmayacağız" diyen Zenit, Beşiktaş'ın ısrarlı teklifi ve 31 yaşındaki forvetin "Rusya'da mutlu değilim" açıklaması üzerine bu katı tutumundan vazgeçti. Siyahbeyazlılar, Fatih Tekke'yi Avusturya'daki yeni sezon kampına yetiştirmeyi planlıyor.

FATİH TEKKE KİMDİR?
İsim: Fatih Tekke
Doğum tarihi: 9 Eylül 1977
Doğum yeri: Trabzon
Boy: 1.78 m
Kilo: 75 kg
Takma adı: Fatih Sultan Tekke
Mevki: Forvet
Oynadığı kulüp: Zenit
Forma no: 9
Sözleşme bitiş tarihi: 01.08.2010

Milli Takım kariyeri: (25 maç / 12 gol)
Kişisel başarıları: 2007-08 UEFA Kupası Şampiyonluğu, 2007 Rusya Ligi Şampiyonluğu, 2004-2005 Turkcell Süper Lig Gol Kralı (31 gol), 2 Türkiye Kupası Şampiyonluğu, A Milli Takım'ın tarihindeki 500. golünü attı. 2005 yılında 'Dünyada en çok gol atan ikinci futbolcu' ödülünü aldı.

FOTOMAÇ