kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dünya 3.'lüğünden daha önemli

Türk mucizesini Avrupa'ya tanıtan yıldızlarımızdan Nihat; yarı final için, "Bence bu 2002'deki dünya kupası üçüncülüğünden daha büyük başarı" yorumunu yaptı ..
Türkiye'nin, tüm Avrupa'yı şaşkına çevirerek EURO 2008'de yarı finale çıkması, 2002'den beri zaman zaman gündeme gelen "Avrupa takımıyla oynamadan dünya üçüncüsü olduk" tartışmalarını yeniden alevlendirdi. 2002 yılında Türkiye, tarihinde ikinci kez katıldığı Dünya Kupası'nda üçüncü oldu ama bu başarı otoriteleri ikiye böldü. Kimi otoriteler turnuvanın sonunda "Türkiye; Brezilya, Kosta Rika ve Çin'in olduğu gruptan çıktı. İkinci turda Japonya'yı; çeyrek finalde Senegal'i eledi. Üçüncülük maçında da Güney Kore'yi geçtik. Türkiye, bir Avrupa takımı ile oynamadan dünya üçüncüsü oldu. Bu tartışılabilir bir başarıdır" yorumlarını yapmıştı.

NİHAT: DAHA BÜYÜK BAŞARI
İşte 1996 Avrupa Şampiyonası'ndan gol atamadan dönen; çeyrek finale çıkılan 2000 Avrupa Şampiyonası'nda bir tek Belçika'yı yenebilen Türkiye'nin, üç Avrupa ülkesini geçip yarı finale çıkması bu 'kadim' tartışmayı yeniden gündeme getirdi. Takımımızın yıldızlarından Nihat da maçın ardından bu tartışmaya yeni bir boyut getirecek şu açıklamaları yaptı; "Önümüzde Almanya maçı var. Güçlü takım ama buraya kadar gelmişken kendimize çok güveniyoruz. İçimizde bir inanç var. Biz takım olarak maçı bırakmıyoruz. Şans denebilir ama 3 kere de şans olmaz. Son dakikaya kadar mücadele veriyoruz. Maçı bırakmıyoruz. Bence bu dünya üçüncülüğünden daha büyük başarı." Nihat bu yorumları yapsa da Türk halkı kendisine EURO 2008'de yarı final sevinci yaşatan millilerini; tıpkı 2002'de dünya üçüncüsü olan evlatları gibi bağrına bastı.


*PENALTI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

*İŞTE SEMİH'İN MUHTEŞEM GOLÜ

*HIRVATİSTAN-TÜRKİYE MAÇI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

*BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN YARI FİNAL SEVİNCİ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

*"BİLİC TERİM'E SUS İŞARETİ YAPTI" FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

*HIRVATLARIN ÇÖKÜŞ ANININ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ