kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Portakal'ı soydu başucuna koydu

Hollandalı teknik adam Guus Hiddink yönetimindeki Rusya, Hollanda'yı eze eze yenerek yarı finale yükseldi..
EURO 2008'de üçüncü yarı finalist Rusya oldu. Çalıştırdığı takımları uluslararası turnuvalarda en kötü ihtimalle gruptan çıkarmayı başaran Hollandalı teknik direktör Guus Hiddink yönetimindeki Rusya; farklı İtalya ve Fransa galibiyetlerinin ardından "Kupayı alırlar" şeklinde övülen Hollanda'yı normal süresi 1-1 biten maçta sahadan sildi ve 3-1 galip geldi.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Gruptaki İspanya mağlubiyetinin ardından aldığı Yunanistan ile İsveç galibiyetleriyle çeyrek finale yükselen ve genç bir takımla mücadele eden Rusya, Portakallar karşısında oyunun tek hakimiydi. Zenit'te forma giyen Andrei Arshavin organizatörlüğündeki Rusya, 56. dakikada Pavlyuchenko'nun golüyle Hollanda karşısında öne geçti. Ortaya koydukları tempolu futbolla grupta tulum çıkarmayı başaran Marco van Basten'in öğrencileri, kendilerinden daha hızlı oynayan Rusya karşısında afallasa da beraberliği yakaladı.

SON SÖZ ARSHAVIN'DEN
86. dakikada 'Bay Gol' Ruud van Nistelrooy'un sayısıyla eşitliği yakaladı. Normal süre 1-1 sonuçlandı ve karşılaşma uzatmalara kaldı. Bu bölümde Zhirkov'un düşürüldüğü pozisyonda net bir penaltısı verilmeyen Hiddink'in ekibi, Hollanda'yı sahasına hapsetti. 112. dakikada sahneye çıkan Torbinski, Rusya'yı bir kez daha öne geçirdi. Son sözü 116. dakikada Arshavin söyledi. Yani futbol deyimiyle Hollanda ile Rusya arasındaki maçı hak eden kazandı.