kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar

"Talu'ya ihtarı çekeriz, olmazsa ihaleyi temmuzda iptal ederiz!"

TOKİ Başkanı, Seyrantepe projesinin yüklenicisi Eren Talu'ya işi programa uygun yürütemediği için ihtar çekildiğini belirterek, "Temmuza kadar düzelmezse sözleşmeyi feshetmek zorundayız" dedi..
TOKİ Başkanı Bayraktar, Galatasaray'ın Seyrantepe stat projesinde yüklenici firmanın programa uymadığını, işin programa göre yürümediğini bildirerek, ihalenin temmuz sonlarında iptal edilebileceğini kaydetti. Batman'da yaptırılan 1.237 afet konutunun teslim töreni sonrasında konuşan Bayraktar, idare mevzuatı gereğinde yüklenicinin ihale şartnamesi ve sözleşmeye göre işi yürütmediği durumlarda yükleniciye önce ihtar çekildiğini, daha sonra sözleşme iptaline gidildiğini ifade ederek, Seyrantepe'de de yüklenici firmanın iş programına uygun davranmadığını kaydetti.

"KULE VİNÇLER ÇALIŞIYOR MU?"
TOKİ'nin işin bitirilemeyeceği anlaşılırsa sözleşmeyi iptal etmek zorunda olduğunu vurgulayan Bayraktar, "Başka bir lüksümüz yok. Böyle durumlarda sözleşmeyi feshetmek zorundayız'' dedi. Seyrantepe'de işlerin programın gerektirdiği hızda yürümediğini ifade eden Bayraktar, şunları söyledi: "Programa uymuyorlar, düzeltmezlerse temmuzun ilk haftası ortalarında ikinci bir ihtar çekeceğiz; çekmek zorundayız. Kule vinçler çalışıyor mu, buna bakarız. 2'nci ihtardan sonra işler düzelmezse 20 gün sonra, temmuz sonunda ihaleyi iptal ederiz. İptal de hiç problem olmaz. 14 gün içinde yeni bir ihale açarak yolumuza devam ederiz. TOKİ bu işleri iyi bilir.''