kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bir alana bir kişi bedava tatil!

Yeni Haber
Antalya'da bir seyahat acentesi, iç turizme hareketlilik kazandırmak amacıyla ''Bir alana bir kişi bedava'' uygulaması başlattı.Turizmci Hamdi Çetin, okulların tatile girmesiyle birlikte vatandaşlarda oluşan tatil stresine çözüm sunmak amacıyla ''Bir alana bir kişi bedava'' uygulaması başlattıklarını söyledi.

Kaş, Kemer ve Alanya'daki anlaşmalı 3 ve 4 yıldızlı otellerde sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil günlük kişi başına 65 YTL'den
başlayan ücret verdiklerini anlatan Çetin, haziran ayı boyunca günlük 65 YTL'den rezervasyon yaptıran bir kişiyle birlikte gelen ikinci kişiye bedava tatil imkanı sunduklarını kaydetti. Çetin, bu uygulamanın temmuz ve ağustos aylarında da devam edeceğini, ancak fiyatın kişi başı 100 YTL olacağını bildirdi.

Amaçlarının, yabancı misafirlerin yoğunlukla tatil yaptığı dönemde yerli müşterilerinin de tatillerini gönüllerince geçirebilmesi olduğunu ifade eden Çetin, uygulamadan yararlanmak isteyenlerin 0242 322 24 00 numaralı telefondan kendilerine ulaşabileceklerini söyledi.

POYD BAŞKANI ŞİMŞEK

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Volkan Şimşek, turizm sezonunda en yoğun dönemin başladığını bildirdi. Sezonla birlikte bazı üç yıldızlı otellerin boş kalan odalarını doldurmak için promosyonlu kampanyalara yer verdiklerini belirten Şimşek, günümüz koşullarında tatil yapmanın serbest piyasa ekonomisiyle ilgili olduğuna işaret etti. Şimşek, ''Antalya'da geceliği 27 bin dolara da otel var, geceliği 10 dolara da. Burada serbest piyasa ekonomisinin yanı sıra verilen hizmete göre bir fiyatlandırma söz konusu'' dedi.

Bu tür kampanyaların düşük gelirli tatilciler için çok uygun olduğuna dikkati çeken Şimşek, şöyle konuştu:''Buralarda tatil yapmak isteyenler çok büyük beklentilerle otele gitmesin. Çünkü burada çok kaliteli bir hizmet anlayışı olmayabilir. Hangi otele nasıl gidecekleri ve otelin bulunduğu yerle ilgili mutlaka bilgi sahibi olsunlar. Otel deniz kıyısında mı yoksa uzakta mı bu önemli. Halkımız çok büyük beklenti olmadan bu tür kampanyalardan yararlanabilir. Özetle promosyonlu kampanyalardan yararlanarak tatil yapmak isteyenler çok fazla bir beklenti içinde olmamalı. Verilen ücrete göre hizmet alımı söz konusu.''Akdeniz Bölgesi'ndeki beş yıldızlı otellerin yüzde 90 doluluk oranına ulaştığını da belirten Şimşek, ''Şu anda birçok otelimizde boş yer yok. Hatta yer sıkıntısı var. Önümüzdeki günlerde daha çok Avrupalı ve Rus turistin Antalya'ya gelmesini bekliyoruz'' diye konuştu.

''TATİL LÜKS DEĞİL GEREKLİLİK''

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır da okulların tatil olmasıyla birlikte iç turizmde hareketlilik
beklediklerini söyledi.

Tatilin Türk halkı için lüks olmaktan çıktığını ve bir gereklilik haline geldiğini ifade eden Çorabatır, ''Başta Akdeniz bölgesinde olmak üzere ülkemizin tatil bölgelerinde her bütçeye uygun otel alternatifleri var. Halkımız turizmin sunduğu bütün imkanlardan bütçelerine uygun olarak faydalanabilecek. Bizler yerli turizmin desteklenmesi ve herkesin tatil imkanından faydalanabilmesi için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz'' diye konuştu.

AA