kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İş GYO, 3 yeni projeye başlıyor İzmir'e en yüksek kuleyi dikiyor

MENEKŞE ATASELİM
Üç yeni proje için kolları sıvayan İş GYO, İzmir'in en yüksek binasını inşa etmeye hazırlanıyor. Proje, 25 ve 33 katlı iki kule ile alışveriş merkezinden oluşuyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
İş GYO, 3 yeni projeye başlıyor İzmir'e en yüksek kuleyi dikiyor
İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (İş GYO) Genel Müdürü Turgay Tanes biri İzmir ve ikisi İstanbul'da olmak üzere 3 yeni proje hazırladıklarını açıkladı. Tanes, İzmir'de biri 33, diğeri 25 katlı iki kule inşa edeceklerini belirtti. İş GYO'dan yapılan açıklamaya göre, blokların kaç metre yüksekliğinde olacağı henüz netlik kazanmasa da, kat sayısı olarak İzmir'in en yüksek binası olacağı ifade edildi.

500 MİLYON $'LIK YATIRIM
İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen gayrimenkul fuarı EIRE'de sorularımızı yanıtlayan Tanes, 3 yeni proje için toplam yatırım miktarının 500-600 milyon dolar arasında olacağını söyledi. Tanes, projeler hakkında şu bilgileri verdi: "İstanbul Altunizade'de 250 konutluk lüks bir projemiz olacak. Kartal'da ise 77 bin metrekarelik alanda Tecim Yapı'nın arsasında kat karşılığı bir proje yapacağız. Burada bin-bin 200 kadar orta gelirliye hitap eden konutumuz olacak. Ayrıca imar durumuna göre okul ve özel yurttan oluşan bir eğitim tesisi ile alışveriş merkezi de düşünüyoruz." "İzmir'deki projenin adı henüz belli değil" diyen Tanes, projenin 2 rezidans kulesi ve bir alışveriş merkezinden oluşacağını belirtti. Tanes, şöyle devam etti: "Standart bir şey yapmıyoruz. Riskli bir şey olacak ama eğer tutarsa Kanyon'dan daha çok ses getirecek bir proje. Hiçbir alışveriş merkezi çevre ile entegre olmadı bu kadar." Turgay Tanes, 5-10 yıl sonra GYO'ların ve büyük kurumsal inşaat şirketlerinin 5-10 yıl sonra sadece ev kiralamakla uğraşacak portföyler oluşturmasının muhtemel olduğunu belirterek, "O zaman 'ver komisyonu, al evi' falan kalmayacak. Çünkü ev satmakta doyuma ulaştıktan sonra gelir elde etmenin en iyi yolu yaptığınız şeyleri doğru rakamlarla kiralamak olacak" diye konuştu.