kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tıkla ÖSS puanını hesapla!

Yeni Haber
Dün yapılan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS)'nda yaklaşık 1 milyon 530 bin genç ter döktü.

ÖSS puanınızı hesaplamak için aşağıdaki linki tıklayınız...



İŞTE SORULAR VE CEVAP ANAHTARI


BİRİNCİ BÖLÜM

TÜRKÇE TESTİ

SOSYAL BİLİMLER 1 TESTİ

MATEMATİK 1 TESTİ

FEN BİLİMLERİ 1 TESTİ

İKİNCİ BÖLÜM

EDEBİYAT-SOSYAL TESTİ

SOSYAL BİLİMLER 2 TESTİ

MATEMATİK 2 TESTİ

FEN BİLİMLERİ 2 TESTİ


CEVAP ANAHTARI

ÖSS, 81 il ve bazı ilçeler olmak üzere 151 merkezde ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da toplam 5 bin 200 binada, 81 bin 138 salonda yapıldı. Yaklaşık 1 milyon 530 bin adayın katıldığı ÖSS'de 239 bin 191 kişi görev aldı. Ayrıca, emniyet ve jandarma ekipleri de güvenlik önlemleri aldı.

Adayların, yanlarında cep telefonu gibi haberleşme araçlarının yanı sıra saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, müsvedde kağıdı, defter ve kitap gibi araçlarla sınava girmesine izin verilmedi. Ayrıca sınava başları açık olmayan veya kılık kıyafetleri yürürlükteki mevzuata uygun bulunmayan adaylar da alınmadı.

Sınavda adaylara, sözel ve sayısal bölümlerden sorular yöneltildi. Sözel bölümde adaylara tarih, coğrafya ve felsefe alanında 90, sayısal bölümde ise fizik, kimya ve biyoloji alanlarında da 90 olmak üzere toplam 180 soru soruldu.

LİSANS TERCİHİ İÇİN 185 PUAN ALMAK GEREKİYOR


Üniversitelerin ön lisans ve açıköğretim programlarını tercih edebilmeleri için adayların en az 160, lisans programlarını tercih edebilmek için de en az 185 puan almaları gerekiyor. ÖSS sonuçları Temmuz ayında açıklanacak.

(ANKA)