kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sezen'de yatıya kalmak istiyorum

Yeni Haber
Geçtiğimiz hafta milli maç öncesi Maslak Arena'da bir konser veren gurbetçi şarkıcı Hadise: Sezen Aksu ile buluşmak, onun çorbasını içip evinde uyumak istiyorum. Ne olur beni onunla tanıştırın. Anlatacağı hiçbir şeyi kimseye söylemem. Buna söz veriyorum...

Dört yıl önce 'Stir Me Up' adlı şarkı ile müzik dünyasına adım atan Hadise, şimdi de yepyeni bir albüm hazırlığı içinde. Yeni albüm öncesi Sezen Aksu'nun sözlerini yazdığı 'Deli Oğlan' isimli bir single çıkartan Hadise, Türkiye'ye yerleşmeyi düşünmediğini belirterek "Belçika'daki rahatlığı burada bulamam" dedi.

Hadise; kariyeri için aşktan vazgeçeceğini, hayallerinin çok büyük olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Prince ile sokaklarda yürümek, Tina Turner ile İsviçre'de gezmek, Sezen Aksu'da çorba içip, uyumak istiyorum. Bu mesleğe gönül verdim ve gece gündüz demeden çalışıyorum..."

TÜRKİYE'Yİ ÖZLÜYORUM


Geçtiğimiz hafta Türkiye-İsviçre maçı öncesi Maslak Arena'da verdiği konser için İstanbul'a gelen Hadise, hakkında bilinmeyenleri anlattı.

* Türkiye'ye ara sıra gelip sonra hemen yok oluyorsunuz. Neden çok kalmıyorsunuz?

Belçika'da işlerim o kadar yoğun ki...

* Eviniz Belçika'da mı?

Evet orada oturuyorum. Ailemle birlikte yaşıyorum. Türkiye çok güzel ama orada çok huzurluyum. İlerde İstanbul'dan bir ev istiyorum ama Belçika'daki rahatlığı burada bulamam. Ama Türkiye'yi çok özlüyorum.

* Türk sanatçıları dünyada başarılı olmak için yurtdışında yaşamanın şart olduğunu söylüyor. Siz bu açıdan çok şanslısınız o zaman...

Öyle mi diyorlar? Ben buna katılmıyorum. Çünkü bu ülke ile bir alakası yok. Bence sen kiminle çalışıyorsun, ekibin kim? Nasıl bir plak şirketi sana inanıyor, menajerin kim? Bunlar çok önemli. Yani bir sanatçının 'Yurtdışına açılamıyoruz, git-gel ile olmaz' demesi doğru değil. Ben buna katılmıyorum. Ricky Martin Porto Rico'da yaşıyor ama onu bütün dünya tanıyor.

* Bu başarısızlığın kılıfı mı?

Bilmiyorum ama ben asla 'ben' diye konuşmam. Hep bizim albümümüz, bizim ekip! Çünkü Hadise tek benimle olmaz. Kimler var benim arkamda, kimler inanıyor bana? Nasıl bir şov yapıyoruz, koreografım neler öğretiyor bana? Bunlar çok önemli. Ve tabii ki yetenek...

HARİKA ŞARKILAR

* Peki siz burada yaşasaydınız bu yöntemle başarılı olabilir miydiniz?

Şimdi 'ben yaparım ben ederim' demek yanlış. Böyle bir insan değilim. Olmak da istemem. Çok iddialı konuşmam kendi hakkımda. 'Ben yaparım, ederim, bu kadar satarım' demem. Bunu kendime yakıştıramıyorum. Allah bilir burada okusaydım daha başka şeyler yapardım.

* Sezen Aksu'nun sözlerini yazdığı 'Deli Oğlan'a klip çektiniz ve tanıtımı için Türkiye'ye geldiniz. Üç ay sonra da tamamen Türkiye'ye özgü bir albüm çıkartacaksınız değil mi?

Evet. Çok harika bir albüm hazırladım. İlk plak şirketimden ayrıldım biliyorsunuz. O dönem benim için çok ağır geçti. Birden avukatlarla işlere başladık. Çok da güzel oldu. Çok da mutluyum bu negatif şeyleri yaşadığım için... Çünkü harika şarkılar yazdım. Ben arada bir ağlamak, üzülmek, kızmak isterim.

Kendi sözlerini kendisi yazan bir sanatçı için bir şeyler kırıp, dökmek istemek süper bir şey. Ben mutlu olsam, her gün her şey harika gitse şarkı yazamam ki? Ben daha değişik şeyler yazabilmek için hem üzülmek, hem mutlu olmak istiyorum. Bu albüm de Türkçe şarkıların yoğun olduğu profesyonel bir deneme oldu. Türkiye'de tutunmak için Türk şarkıları yapmak istemiyorum. Benim bir tarzım var ve bunu korumak istiyorum.

* Sezen Aksu ile buluşma nasıl oldu?

Buluşamadık hâlâ Sezen Aksu ile... Çok üzülüyorum ve çok tanışmak istiyorum. Sezen Aksu, İngilizce bir şarkıma Türkçe söz yazdı. Çevirmedi; yanlış anlaşılmasın yeniden Türkçe söz yazdı. Bence bunu yapabilmek çok zor. Bir İngilizce şarkıya tekrar Türkçe söz yazmak inanılmaz zor bir şey. Bunu nasıl yapıyor bilemiyorum.

* Ne zaman onunla biraraya geleceksiniz peki?

Bilmiyorum ama ben o kadar kısa bir görüşme istemiyorum. Ben istiyorum ki; evinde olayım, çorba içeyim, o gece orada kalayım. Evinde eminim bir müzik odası vardır. Bana her şeyi göstersin, her şeyi anlatsın isterim. Ve anlattıklarını kimseye anlatmayacağıma yemin ederim. Lütfen Sezen Aksu ile beni buluşturun. Bana 'Hayatta kiminle tanışmak istersin?' diye sorarsanız 'Prince ile sokaklarda yürümek, Tina Turner ile İsviçre'de gezmek, Sezen Aksu'da çorba içip uyumak isterim' derim. Ama Sezen Aksu inanılmaz! Sevgili Sezen Aksu, sizde bir çorba içmek istiyorum...

BEYONCE'Yİ TAKLİT ETMEM

* Sizi Beyonce'ye benzetiyorlar. Siz de kendinizi benzetiyor musunuz?

Hayır. Hiç de sevmiyorum böyle benzetmeleri. Ama bir yandan da anlıyorum. Biraz önce birisi 'Saçların Shakira'ya benzemiş' dedi. Şimdi saçlarımı kısa kestirsem; 'Victoria Beckham'a benziyorsun' diyecekler. 'O saçlarını şöyle yapmış, ben de yapayım', 'Kıyafeti böyle yapmış, ben de giyeyim' dersem ben bir Beyonce kopyası olurum. O zaman Hadise'nin anlamı kalmaz. Benim kendi tarzım var. Beyonce'yi taklit etmek istemem.

* 'Sinirlenince şarkılar yazıyorum' dediniz. Aşk acısı da bol bol şarkı yazdırıyordur değil mi?

Evet çok doğru. Bir kez çok büyük bir aşk acısı çektim. Ben çok aşıktım ama o değildi. O zaman bir şarkı yazdım onun için ama hâlâ bir çekmecede bekliyor.

* Peki şu an aşık mısınız?

Şu anki aşk hayatım hakkında bir şey söylemek istemiyorum. İnsanlar benim kiminle beraber olduğumu merak ediyorlar ama biraz beni anlasınlar.

* Hayran kaybetme korkusu mu bu?

Hayır, hayır, hayır. Kesinlikle! Eğer öyle bir şey olsa ben şimdi size direkt 'Hayır, aşkım yok' derdim. Ben size ne 'evet' ne de 'hayır' demiyorum.

* Evlilik çok mu erken sizin için?

Evet kesinlikle. Benim için bir numarada kariyerim var.

* Dünyanın sizi tanımasını çok mu istiyorsunuz?

Evet çok istiyorum. Ben işimi çok seviyorum ve severek yapıyorum. Ben çok derinlerden başladım ve yukarıya yavaş yavaş çıkıyorum. Birden yukarıya çıkmak istemiyorum. Sahneye çıkmayı, şarkı söylemeyi, dans etmeyi, stüdyoda zaman geçirmeyi çok seviyorum. Ben bu işten başka bir iş yapmak istemiyorum. O yüzden attığım adımlar çok önemli.

GÜNAYDIN