kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bestekar Avni Anıl son yolculuğuna uğurlanıyor

Yeni Haber
İzmir'de vefat eden Türk Sanat Müziği Bestekarı ve Devlet Sanatçısı Avni Anıl için İzmir Valiliği önünde devlet töreni düzenlendi.

Törene Anıl'ın ailesi, Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir milletvekilleri Taha Aksoy, Oğuz Oyan ve Mehmet Ali Susam, CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın katıldı.

Törende saygı duruşunda bulunuldu ve Anıl'ın öz geçmişi okundu.Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener, en son 6 ay önce Ankara'da bir konserde bir araya geldiği Anıl'ın, Türk Sanat Musikisinin ve çağın en önemli bestekarlarından olduğunu belirtti.Şener, ''Güfteyi çok iyi seçerdi. O güfteye uygun besteyi çok iyi yapardı. Bu nedenle Türk Sanat Müziği sevenlerinin gönlünde yer etmiştir. İyi bir dosttu, iyi bir sanatkardı'' diye konuştu.Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Mustafa Atalar ise Bakan Ertuğrul Günay adına yaptığı konuşmada Anıl'ın Türk kültürü ve sanatı için büyük bir sanatçı olduğunu ve ''gönüllerden, dillerden düşmeyecek şarkılara imza attığını'' söyledi.

Türk Sanat Müziği Sanatçısı Kutlu Payaslı da Anıl'ın son 50 yılın en büyük sanatçılarından olduğunu ifade etti.Anıl'ın çok iyi bir dost olduğunu da kaydeden Payaslı, ''Onu şarkılarında saygıyla anacağız'' dedi.

Tören boyunca Anıl'ın eşi Mine Anıl ve kızları Alev Anıl Işıkçı ve Eser Tunal'ın ağladıkları gözlendi.Anıl'ın cenazesi Alsancak Hocazade Camisi'nde ikindi vakti kılınacak namazının ardından Balçova Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

AA