kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gelinler artık bekarlığa veda estetiği yaptırıyor

DİDEM SEYMEN - SAĞLIK SERVİSİ
Bu yıl, düğün öncesi estetik modası yaşanıyor. Metropol kadınları, evlenmeden önce 'bekarlığa veda estetiği' yaptırıyor. Op. Dr. Tuğrul Turan, özellikle göz çevresine yapılan işlemlerin, gelin adaylarını 5-7 yaş gençleştirdiğini söylüyor..
Kariyer odaklı yaşayan kadınlar; zamanlarının çoğunu hemcinslerinin aksine güzellik salonları yerine işyerinde ya da toplantılarda geçiriyor. Bu kadınların büyük bir kısmı da, tepeden tırnağa bir bakımdan geçmek için genelde evlenmeye hazırladıkları dönemi tercih ediyor. Birçok kadın, gelinlik provasından ve düğün hazırlıklarından önce, kendine çeki düzen vermeye yöneliyor. Kimi gözaltı torbalarından kurtuluyor, kimiyse liposuction yoluyla bel ve basen bölgesindeki fazlalıklarla vedalaşıyor. Hatta düğüne sayılı günler kala burun estetiği yaptıranlar bile var. Estetik ve Plastik Cerrah Op. Dr. Tuğrul Turan, 'bekarlığa veda estetiği' olarak anılan, düğün öncesi operasyonlarıyla ilgili sorularımızı yanıtladı:

YÜZ VE GÖĞÜS ÖN PLANDA!
* Metropol kadınları en çok hangi operasyonları tercih ediyor?
Kadınların çoğu için düğün resimleri, düğünün kendisinden bile önemli. Hayatları boyunca o resimlere bakacaklarından, özellikle yüzlerinin ve göğüslerinin çok iyi görünmesini istiyorlar. Gelin başları yüz güzelliğini ortaya çıkarmak için hazırlanırken, hemen hemen bütün gelinliklerde göğüsler ön plana çıkartılıyor. Gelinlik içinde güzel görünme amaçlı estetik girişimler, daha çok yüzün güzelleştirilmesi ve göğüslerin dikleştirilmesine odaklanıyor. Yüzdeki işlemler sıklıkla gözaltı kapakları ve göz çevresine yapılıyor. Burun estetiği yaptıran da oluyor. Göğüsler için ise, silikonlu büyütme ameliyatları ya da meme dikleştirme işlemleri rağbet görüyor.

ZAMANLAMA ÇOK ÖNEMLİ!
* Bu operasyonlar düğünden kaç ay önce tamamlanmalı?
Burun ve göz kapağı ameliyatları, düğünden iki ay önce uygulanmalı. Göğüs büyütmelerde iyileşme daha hızlı. Bunlar düğünden iki hafta önce yapılabilir ama yine de bir ay önce yaptırmakta yarar vardır. Göğüs dikleştirme ameliyatlarında ise forma girmek zaman alacağından, bunların düğünden 4-6 ay önce yapılması daha uygun. Tüm operasyonlar için de ortalama bir hafta dinlenme süresi yeterlidir.

* Balayı sırasında su ve sıcaklık gibi sebeplerle, geçirilen estetik operasyonlar yüzünden herhangi bir olumsuzluk yaşanabilir mi?
Yüze ya da göğüslere yapılacak ameliyatlar için ameliyat ile düğün arasındaki zamanlamaya dikkat edildiği takdirde, bir olumsuzluk yaşanmaz.