kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Başkan Hasan Can, Bilgi Evleri'nin sayısının artacağını söyledi.

Çocukları sokaktan kurtaran proje

Ercan SARIKAYA SABAH
Ümraniye Belediyesi'nin "Bilgi Evleri" sayesinde çocuklar artık internet kafelerde değil, güvenli bir ortamda çalışma imkanına kavuştu..
Ümraniye Belediyesi'nin hayata geçirdiği Bilgi Evi projesi ile Ümraniyeli çocuklar sokaklardan kurtuldu. Bugüne kadar 15 bin çocuk sayısı 23'ü bulan Bilgi Evleri'ne üye olurken 4 yılda 400 bin çocuk bilgi evlerinde internetten yararlandı. Belediye bilgi evlerini kamera sistemiyle takip ederken aileler de bu sistemden son derece memnun.

HEM OYUN, HEM ARAŞTIRMA
Ümraniyeli çocuklar proje sayesinde okuldan kalan zamanlarını sokaklarda ya da güvenliği olmayan internet kafelerde geçirmekten kurtuldu. Çocuklar bilgi evlerinde hem bilgisayarlarda oyun oynuyor, hem de internetten istedikleri konuyu araştırabiliyorlar. Kitaplıktan da faydalanabilen çocukların yaptığı tüm işlemler kayıt altına alınyor.

AİLE BÜTÇESİNE KATKI
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Bilgi Evi" projesiyle hem çocuklara hem de ailelere büyük bir hizmet verdiklerini belirterek "Şu ana kadar Bilgi Evleri'ne 400 binin üzerinde giriş yapılmış. Her bir girişi 1 YTL olarak hesap ederseniz bu, aile bütçelerine 400 bin YTL'lik katkıdır. Bilgi Evleri'nin sayısını artıracağız. Ancak, denetim zor olduğu için kademeli bir artış gerçekleştireceğiz" diye konuştu.