kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Emel Unutmaz

Sıfır beden bir gelin olmak için şok diyet yapmaya kalkmayın!

Gelin adayları, düğüne sayılı günler kala diyet yapmaya başlıyor. Diyet Uzmanı Emel Unutmaz, şok diyetlerin, düğün gününü bir kabusa çevirebileceğini söylüyor.....
Beyaz gelinliğin içinde bir kuğu kadar zarif ve ince görünmek isteyen gelin adaylarını, düğüne sadece sayılı günler kala zayıflama telaşı sarıyor. Diyet yapmaya zamanında başlamayan birçok gelin adayı, düğün günü kapıya dayandığında ölüm orucuna giriyor. Medical Park Bahçelievler Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz, gelin adaylarına ayda en çok 5 kilo vermeye odaklanmalarını öneriyor. Önemli olanın gelinliğin içinde zayıf değil; sağlıklı görünmek olduğuna dikkat çeken Unutmaz, bilinçsizce yapılan diyetlerin düğün gününü bir kabusa çevirebileceğini söylüyor.

GERİ ALINABİLİYOR!
Evlilik öncesi yapılan şok diyetlerin, hızlı kilo kaybının yanı sıra birçok istenmeyen duruma yol açabileceğini belirten Unutmaz, ekliyor: "Zaten evlilik genel anlamda çeşitli nedenlerle, yeni evli çifte kilo aldırıyor. Bir de evlilik öncesinde çok düşük kalorili diyetler yapılır ve bu diyetler evlenir evlenmez bırakılırsa, kadınlar verdikleri kiloları fazlasıyla geri alabiliyor. Öyle ki; evlilik öncesindeki halini mumla arar hale gelenler bile oluyor." Unutmaz; gelinliklerinin hem formda ve sağlıklı görünmek isteyen gelin adaylarına şunları öneriyor: "Kendinize mantıklı hedefler koyun ve diyetinize zamanında başlayın. Düğüne iki hafta kala yapacağınız sağlıklı bir diyet, iki kilo vermenizi sağlayabilir. Ayda en fazla 4-5 kilo vermeyi hedefleyin ve planlamanızı buna göre yapın. Almanız gereken besin maddelerinden ödün vermeyin. Her gün sütünüzü, meyvenizi, bol sebzenizi, salatanızı, etinizi, miktarına dikkat ederek ekmek grubunuzu ve çeşidine dikkat ederek tüketmeniz gereken yağları tüketin." Gelin adaylarının sağlıklı bir biçimde zayıflayabilmesinde, onların müstakbel eşlerine de büyük görev düştüğünü belirten Emel Unutmaz, ekliyor: "Damat adayını, mutlaka diyet yaptığınızdan haberdar edin ve ondan size bu konuda yardımcı olmasını isteyin. Düğün öncesinde en fazla vakti onunla geçireceğinizi düşünürsek; yanınızda pasta ya da dondurma tüketen biri ile bu programa uymak sizin için oldukça zor olacaktır. Bu nedenle, onun desteği gerçekten çok işinize yarayacaktır."

SPOR İÇİN ZAMAN YARATIN!
Diyet yapan gelin adaylarının bir uzmandan yardım almalarında ve yaptıkları diyeti sporla desteklemelerinde büyük yarar olduğunu belirten Uslanmaz, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Evlilik öncesi size uygun beslenme planları oluşturmak, sağlıklı beslenmeyi öğrenmek ve bunu daha kolay hayatınıza geçirebilmek için bir beslenme uzmanından yardım almanız da; tüm bu önerilere uymanızda size yardımcı olur ve hedefinize daha kolay ulaşmanızı sağlar. Öte yandan, spor ile birlikte vereceğiniz kilolar sizi hem daha fit, hem de daha sağlıklı gösterecektir. Spor yapmak için zaman sıkıntısı yaşasanız bile, çözüm üretmeye gayret gösterin. Belli bir sporu yapmak zorunda değilsiniz. Canınız hangi sporu yapmak istiyorsa, onu yapın. Ancak sporun süresini çok kısa tutmamaya, gerekirse spor için zaman yaratmaya özen gösterin."
Haberin fotoğrafları