kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yaz spor okullarında tatil keyfi

Yeni Haber
Yaz tatiline girecek öğrenciler ile okul öncesi çocuklar, İstanbul'da açılan yaz spor okullarında hem spor yapma, hem de kültürel faaliyet imkanı bulacaklar.

Yaz spor okullarına, isteyenler tam gün, yarım gün ya da tek branşta katılabilecek.

Beden eğitimi ve spor etkinliklerinin uygulandığı yaz okullarında, çocuklar ve gençler kendilerini ruhen ve bedenen sağlıklı hissedecek ve çeşitli kültürel faaliyetlerle tatilin keyfini çıkaracak.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kulüpleri de çeşitli branşlarda yaz spor okulları açarken, İstanbul'daki çeşitli spor tesisleri, kulüp ve dernekler de belirli ücretler karşılığında yaz spor okullarını hizmete koyacaklar.

YAZ OKULLARI

Türk sporunun ''Üç büyükler'' adıyla anılan kulüpleri Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, açacakları yaz spor okullarıyla da minik sporcu adaylarına hizmet verecek.

Fenerbahçe, futbol, basketbol, voleybol, yüzme branşlarında yaz okulları açarken, ayrıca ana branşın yüzme olduğu tam gün ve yarım gün programlı yaz okulu da hizmete sunulacak.

Futbol okulu 30 Haziran'da açılacak. Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri Fikirtepe ve Dereağzı Tesisleri'nde olmak üzere 2 ayrı tesiste çalışmalar yapılacak.

Fikirtepe Tesisleri'nde çalışmak isteyen sporcular kayıt ücreti olarak 190 YTL, Dereağzı'nda çalışmak isteyenler ise 250 YTL ödeme yapacak.Basketbol ve voleybol yaz okulları 16 Haziran'da, yüzme okulu ise 23 Haziran'da faaliyete başlayacak.Üç branşta da çalışmalar 2 dönem halinde yapılacak.

Basketbolda 1. Dönem: 16 Haziran - 24 Temmuz (225 YTL), 2. Dönem: 28 Temmuz - 4 Eylül (225 YTL), voleybolda, 1. Dönem: 16 Haziran - 24 Temmuz (220 YTL), 2. Dönem: 28 Temmuz - 4 Eylül (220 YTL) da olacak.Tam gün eğitim verilecek yaz okulunda ana branş yüzme olacak. Yüzmenin yanı sıra sporcular resim, müzik, dans, mini futbol, mini basketbol ve masa tenisi aktivitelerine de katılacak. Hafta içi her gün 9.00-16.30 saatleri arasında 5-11 yaş arası sporculara 2 dönem halinde faaliyet verilecek. 1. Dönem: 23 Haziran - 25 Temmuz (1000 YTL), 2. Dönem: 28 Temmuz - 29 Ağustos (1000 YTL) tarihlerinde olacak.

Ana branşın yüzme olduğu yarım gün eğitim verilecek yaz okulunda sporcular, hafta içi her gün 13.30-16.30 saatleri arasında resim, müzik, mini futbol, mini basketbol eğitimleri de alacak. Yarım gün programlı yaz okulunun ücreti ise 500 YTL.

GALATASARAY'DA SEÇENEK ÇOK

Galatasaray Kulübü, bu yaz futbol, basketbol, voleybol, yüzme, yelken okulları ve ana branşın basketbol olduğu tam gün programlı yaz okulu açacak.

Basketbol okulu, 16 Haziran'da açılacak. 6-16 yaş arası sporcular üç günlük antrenman programı için 180 YTL, 5 günlük çalışma için ise 220 YTL kayıt ücreti verecek.

Futbol okuluna ise 7-19 yaş arası sporcular kayıt yaptırabilecek.Voleybol okulu, 23 Haziran'da açılacak. Salı, çarşamba, perşembe günleri yapılacak çalışmalara 6-16 yaş arası sporcular katılabilecek.Yüzme okuluna ise 5-12 yaş arası sporcular katılabilecek. Dört dönem halinde yapılacak çalışmalarda, 1. Dönem: 16 Haziran - 18 Temmuz, 2. Dönem: 21 Temmuz - 22 Ağustos, tarihleri arasında yapılacak. Yüzme okulunda tam gün programı 1000 YTL, yarım gün programının ücreti ise 450 YTL.

Sporcular yüzme kursu programında basketbol, plastik sanatlar, resim, tiyatro ve bireysel gelişim aktiviteleri de gerçekleştirebilecekler.Galatasaray Kulübü ayrıca sporculara ana branşın basketbol olduğu tam gün spor okullarında İngilizce dil eğitimi, yüzme, futbol, voleybol, satranç ve müzik gibi eğitimler de verecek.

Tam gün yaz spor okuluna 6-14 yaş arası sporcular katılabilecek. Tam gün yaz spor okulunun fiyatı ise 880 YTL.

BEŞİKTAŞ'TA FUTBOL, BASKETBOL VE VOLEYBOL

Beşiktaş Kulübü, bu yaz futbol, basketbol ve voleybol branşlarında minik sporcuları eğitmeyi sürdürecek.

Beşiktaş Kulübü yaz okullarına 7-15 yaş arası kız-erkek sporcular kayıt yaptırabilecek. Sporcular futbol okulu için 100 YTL, basketbol okulu için 150 YTL, voleybol okulu için ise 125 YTL ödeyerek kayıtlarını yaptırabilecek.

Futbol okulu 23 Haziran'da açılacak. Sporcular, pazartesi, çarşamba ve perşembe günleri çalışma imkanı bulacaklar.

Basketbol ve voleybolda ise yaz spor okulları, 1 Temmuz'da açılacak. Salı, çarşamba ve perşembe günleri faaliyet gösterecek.

-TSYD YAZ SPOR OKULU-

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da yüzme, basketbol, futbol, güzel sanatlar, drama, oyun, müzik, dans ve çeşitli sosyal aktiviteler içeren yaz spor okullarını hizmete sunacak.TSYD Yaz Spor Okulu'nun fiyatları ve verdiği hizmetler ise şöyle:

10 hafta tam gün yaz spor okulu yemek ve kıyafet dahil 1700 YTL
5 hafta tam gün: 1000 YTL, 5 hafta yarım gün: 500 YTL, 10 hafta yarım gün: 900 YTL
Tam gün spor okulunda yüzme, basketbol, futbol, güzel sanatlar, oyun, müzik, dans, satranç ve masa tenisi eğitimleri verilecek.Yarım gün spor okullarında ise yüzme yapılacak. Yaz spor okullarına 6-15 yaş arası kursiyerler katılabilecek.

Bakırköyspor Vakfı Yaz okulu:
Bakırköyspor Kulübü'nde haziran ayında başlayacak yaz okulu 3'er haftadan 3 dönem olarak yapılacak.

1. Dönem: 23 Haziran - 11 Temmuz, 2. Dönem: 14 Temmuz - 1 Ağustos, 3. Dönem: 4 Ağustos - 22 Ağustos tarihlerinde 3 dönem yapılacak yaz okullarında tenis, voleybol, yüzme, basketbol, sahne sanatları ve cimnastik eğitimleri verilecek.

Yeşilyurtspor Kulübü Yaz Okulu:

Yeşilyurtspor Kulübü'nde 16 Haziran'da başlayacak ve 3 dönem halinde yapılacak yaz okulunda 1. ve 2. dönem 4 hafta, 3. dönem ise 3 haftada tamamlanacak. Yaz Spor Okuluna kayıt yaptırmak isteyen sporculara, tam gün, yarım gün ve tek branşta faaliyet gösteren seçenekler sunulacak.Sporcular yaz okulunda, yüzme, voleybol, basketbol, tenis, halk oyunları, modern dans, müzik, tiyatro, el sanatları, resim ve futbol aktivitelerini gerçekleştirebilecek.

Dönem ve ücretler:

Tam gün: 1. Dönem 700 YTL, 2.Dönem 700 YTL, 3. Dönem 550 YTL
Yarım gün: Yüzme bir branş: 1. Dönem 450 YTL, 2. Dönem 450 YTL, 3. Dönem 400 YTL
Tek branş: Yüzme: 250 YTL, Voleybol: 220 YTL, Basketbol: 220 YTL Tenis: 220 YTL

Pamukspor:

Pamukspor Tesisleri'nde 16 Haziran'da başlayacak yaz kampı, 3 dönemde 4'er haftalık periyotlarla yapılacak.
1. Dönem: 16 Haziran - 11 Temmuz, 2. Dönem: 14 Temmuz - 8 Ağustos, 3. Dönem: 11 Temmuz - 5 Eylül tarihlerinde yapılacak.
Tam gün kamp programı: Yüzme ana branş, basketbol, tenis, voleyboldan biri seçmeli, ücreti: 650 YTL.
Yarım gün kamp programı: Yüzme, voleybol, tenis, basketboldan biri seçmeli, ücreti ise 400 YTL.
Pamukspor yaz kampında, masa tenisi, mini futbol, resim, badminton, korfball, dart, capoeira, latin dans aktiviteleri de gerçekleştirilecek.
Yaz kampında ayrıca, geziler, yarışmalar ve çeşitli gösteriler düzenlenerek çocukların güzel vakit geçirmeleri sağlanacak.