kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Demirören benden korktu

Yeni Haber
Beşiktaş Kulübü'nün eski yöneticisi Celalettin Kolot, siyah-beyazlı kulübün teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ile başkan Yıldırım Demirören'i sert bir dille eleştirdi.

Futbol Ekstra dergisinin Haziran ayı sayısına yer alan açıklamalarında Celalettin Kolot, Beşiktaş'ta futbol şube sorumluluğu yaptığı sırada, Ertuğrul Sağlam'ın göreve getirilmesine karşı çıktığını, ancak başkan Yıldırım Demirören'in kendisine haber vermeden Sağlam'ı takımın başına geçirdiğini kaydetti.

Kolot, Ertuğurul Sağlam'ın Beşiktaş'a teknik direktör olmasına karşı çıktığını anlatarak, ''Hatta kendi yüzüne söyledim, 'Sen Beşiktaş için çok gençsin. Hem sana hem Beşiktaş'a yazık olacak' dedim. O da bana, 'Fark etmez, dünyanın bir çok teknik direktöründen daha iyiyim. Onların benden ne fazlası varİ' dedi. Ben bunlara karşı çıkmaya başlayınca da başkan beni dışarı atmaya çalıştı'' diye konuştu.

Ertuğrul Sağlam'ın transfer ettirdiği Diatta, Schildenfeld ve Higuain'in kulübü 10 milyon Avro zarara soktuğunu kaydeden Kolot, ''Benim Beşiktaş'a aldığım Tello ile Cisse ise en az 10 milyon Avro kar sağladı. Demek ki ben futboldan Ertuğrul Sağlam'dan daha çok anlıyormuşum. Ben ondan fazla futboldan anlıyorsam, onun Beşiktaş'ın başında olmaması gerekir. Bu kadar basit'' dedi.

-''DEMİRÖREN BENDEN KORKTU''-

Beşiktaş'ta başkan Yıldırım Demirören'in başarılı olamayacağını savunan
Celalettin Kolot, şunları söyledi:

''Çok iyi bir insan ve Beşiktaşlı ama 30 yıllık arkadaşına verdiği sözden döndü, beni arkadan vurdu. Belki çok ön plana çıkmamdan rahatsız oldu. Bana göre, ileride potansiyel başkan olarak görünmem onu rahatsız etti. O, bundan korktu. Kendisi için potansiyel bir tehlike olduğumdan böyle yaptı. Sinan Engin benim çok yakın ve eski bir arkadaşım. Yönetime girdikten sonra da başkana yalvardım, 'Sinan'ı getirelim' diye. Ancak mahkemesi olduğu gerekçesiyle olumsuz cevap aldım. Sonra beni saf dışı ederek onu göreve getirdi. Bunu anlamış değilim. Ben Sinan'ı çok isteyince, Sinan ile benim iyi dost olduğumu düşünüp, yarın ikimiz bir oluruz da onu yeriz korkusuna girdi. Bence olay bu.''

Celalettin Kolot ayrıca, Yıldırım Demirören yönetiminin, Beşiktaş'ın 2017 yılına kadar olan gelirlerini şimdiden tükettiğini söyleyerek, ''Şimdi Yıldırım Demirören istemediği sürece kimse onu oradan aşağı indiremez. Çünkü kulübün tüm gelir kapılarını kurutmuş'' ifadelerini kullandı.