kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çarşı kendini feshetti, taraftar etmedi

CİHAN
Yeni Haber
Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın, kendini feshettiğini açıklamasının ardından bir grup siyah-beyazlı taraftar, "Çarşı" adıyla takımlarına destek vermeyi sürdüreceklerini duyurdu.

Çarşı adını sürdüreceklerini, Maçka Parkı'nda basın açıklamasıyla duyuran siyah-beyazlı taraftarlar, ''Hayat, alem, ortam biter, Çarşı bitmez'' pankartı açtı. Gökhan Karamehmet adlı taraftar, yaptığı açıklamada, Alen Markaryan ve beraberindekilerin, ''Çarşı grubunu feshettikleri'' açıklamalarının, ''kişisel görüşleri'' olduğunu belirterek, ''Artık jübile yapacaklarını açıkladılar. Onlara jübileleri hayırlı olsun. Biz buradayız. Ne Çarşı'nın tezahüratları biter, ne de taraftar biter. 105 yıldır olduğu gibi yine buradayız. Taraftarlar arasında ayrılmalar olsun da istemiyoruz. Asli görevimiz takımımızı desteklemek.'' diye konuştu.

Karamehmet, grup adına okuduğu yazılı açıklamada, şunları söyledi: "'Beşiktaş'ımızın maziden gelen şerefli duruşunu, şanlı tarihini, hakkı olan gururunu sonsuza kadar yaşatmak ve Beşiktaş'ımızla birlikte yaşamak için varız. Beşiktaşçı zihniyetlere karşı inadımız, Beşiktaşlı olarak geçmişte ve bugün olduğu gibi, yarınlarda da tribünlerde olmaya, kapkara bir sevdayla devam edeceğiz.

Amacımız; bölünmeleri, kırgınlıkları giderip, birlik ve beraberliği inşa ederek, buradan alacağımız kuvvetle Beşiktaş'ımıza yapılmak istenen haksızlıkların karşısında tek vücut olarak durmaktır. Sporumuza 105 yıldır damga vuran şanlı kara kartalımızı, zafer uçuşlarında, iyi gününde, kötü gününde desteklemeye, yanında olmaya devam edeceğiz. Tribünü genel kurula, genel kurulu da tribüne sokmayacağız. Tribünlerimizi hiçbir siyasete alet etmeyeceğiz. Ayrılıklar, yaratılmak istenen kaos söylentileri, tribünlerin bittiği, artık takımı teşvik edecek tezahüratların olmayacağı gibi konular, tarihe gülünç söylemler olarak geçecektir.

Yıllarını Beşiktaş için tribünlerde geçiren bizler, tüm spor camiasıyla kucaklaşıp, kalıcı bir şekilde sevgi ve saygıyı inşa edeceğiz.''
Parkta toplanan yaklaşık 200 kişilik taraftar grubu, açıklamanın ardından Beşiktaş lehine tezahüratlar yaparak dağıldı.