kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yeni sezonda Murat Daltaban’ın DOT adlı tiyatrosunda oynamayı arzu eden Nazlı Gümrükçü, "İki yeni oyun için oyuncu arıyorlar. Elemelerin ilk aşamasını geçtim, ikinci aşamayı da geçersem DOT’la birlikte sahne alacağım" diyor.

Vahide Gördüm gibi bir oyuncu olacağım!

ZEYNEP GÜLER CEYLAN
'Sessiz Gemiler' adlı diziyle ünlenen Nazlı Gümrükçü: Vahide Gördüm ve Altan Erkekli'yi örnek alıyorum. Onlar sahnede devleşseler de, hep mütevazılar.....
Adını bir dönem atv ekranlarında yayınlanan 'Sessiz Gemiler' adlı diziyle duyuran Nazlı Gümrükçü, artık umut vaat eden genç yeteneklerden biri olarak kabul ediliyor. Tiyatro kökenli olan Gümrükçü, oyunculuğa nasıl başladığını şöyle anlatıyor:

Dormen jürideydi
"Trabzonlu'yum. Tiyatroyla yolum; Karadeniz'de düzenlenen bir liselerarası tiyatro yarışmasına katılmamla kesişti. Haldun Dormen'in jüri üyesi olduğu o yarışmada, ikinci oldum ve tiyatroculuğu kafama koydum. Lise bitince, Trabzon Devlet Tiyatrosu oyuncularının desteğiyle Ankara'ya gittim ve Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne girdim." Okulu bitince İstanbul'a gelen ve Osman Yağmurdereli ile tanışan Gümrükçü, onun çektiği 'Sessiz Gemiler'de rol almanın kariyerinin dönüm noktası olduğunu söylüyor:

Kenter şansımdı!
"Özellikle Müşfik Kenter'le oynamak büyük şanstı. Onunla oynarken kendimi, tiyatrodaymışım gibi hissettim." En sevdiği tiyatrocuların Vahide Gördüm ve Altan Erkekli olduğunu belirten 26 yaşındaki oyuncu, ekliyor: "Onları kendime örnek alıyorum çünkü ikisi de sahnede birer dev gibi ama özel hayatlarında son derece mütevazı."
Haberin fotoğrafları