kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Günün içinden

Charlie Bell Efes Pilsen'de
Efes Pilsen bu sezon yaşadığı hayal kırıklığını gidermek için transfere erken başladı. Takımın başına Ergin Ataman'ı getiren ve Karşıyaka'nın süper ABD'lisi Quinton Hosley'i renklerine bağlayan Efes bombayı Charlie Bell ile patlattı. NBA takımlarından Milwaukee Bucks'ta forma giyen 1.91'lik Bell sezonu 7.6 sayı, 2.5 ribaund ve 3.1 asist ortalamaları ile tamamladı. 3 yıllık anlaşma yapılan Bell'in yıllık ücreti 2 milyon $.

Eto'o hapse girebilir

Milli Takım maçları için Kamerun'da bulunan Barcelona'nın yıldızı Samuel Eto'o, geçen hafta bir basın toplantısı sırasında, bir radyo muhabirine kafa atarak başına büyük dert açtı. Kamerun basınında yeralan haberlerde, Philippe Boney adlı saldırıya uğrayan gazetecinin 1 aylık rapor aldığı ve Eto'o hakkında suç duyurusunda bulunduğu kaydedildi. Yıldız futbolcunun 6 aydan 5 yıla dek hapis cezası alma riskinin bulunduğu bildiriliyor.

Fransa Açık'ta Federer tam gaz

Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde dünya klasmanında ilk sırada bulunan İsviçreli Roger Federer, çeyrek finalde Şilili Fernando Gonzalez'i, Fransız Gael Monfils de sürpriz yaparak 5 numaralı seribaşı İspanyol David Ferrer'i 3-1 yendiler ve yarı finalde eşleştiler. Rafael Nadal ve Novak Djokoviç daha önce yarı finalist olmuştu. Bayanlarda Rus Svetlana Keznetsova, Estonyalı Kaia Kanepi'ye 2-0, Rus Dinara Safina da yurttaşı Elena Dementieva'yı 2-1 yenip yarı finalist oldular. Sırp Ivanoviç ve Jankoviç yarı finale çıkmışlardı.

Kocaelispor'da iki transfer

Kocaelıspor geçen sezon Gaziantepspor'da forma giyen Bülent Bölükbaşı'nı 2 yıllığına renklerine bağladı. Bölükbaşı, bir gazetecinin Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl'ın, "Söz verdiği halde fazla para için memleketini değiştiriyorsa söyleyecek sözüm yok ona" sözlerini hatırlatması üzerine, "Onlar geçmişte kaldı. Yeni kulüp, yeni dönem, yeni bir başlangıç ve geçmişle ilgili konuşmak istemiyorum" diye konuştu. Kocaeli'nin Denizlispor'dan Brezilyalı Julia Cesar Mendes Moriera ile de 3 yıllığına anlaştığı öğrenildi.

Sporculara vergi düzenlemesi
Amme alacakları konusuyla ilgili bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair değişiklik Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Buna göre, Süper ve ayarında liglerde oynayan futbolcuların transfer ücretlerinden yüzde 15 gelir vergisi kesilecek. En üstün bir altındaki ligde ise kesinti oranı yüzde 10 olacak. Teknik direktörler ve antrenörlerle ilgili değişiklik ise önergeyle yasadan çıkarıldı. Lig usulü olmayan spor dallarında müsabakalara katılma karşılığı ödenen ücretlerden yüzde 5 gelir vergisi kesilecek.