kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hakim M.B.

'Akbil için eşini dövdü' diye hâkime dava

SABAH
Akbil'ini cebinden izinsiz alıp kullanan eşini yumruk atarak yaraladığı iddia edilen hâkim hakkında 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis isteniyor..
İstanbul'da görevli hâkim M.B. hakkında, Akbil'ini izinsiz kullanan eşi İ.B.'ye yumruk atarak yaraladığı iddiasıyla dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şikâyetçi İ.B. ile eşi M.B.'nin 2002'den beri evli oldukları, İ.B.'nin bir gece önce eşinin el çantasından haber vermeden Akbil'ini alması nedeniyle 13 Mart 2008 gecesi tartıştıkları belirtildi. Hâkim M.B.'nin eşine yumrukla vurarak hafif şekilde yaraladığı öne sürülürken, hâkimin "eşe karşı kasten basit yaralama" suçundan 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

EŞİNE DE DAVA AÇILMIŞTI
Hâkimler ve Savcılar Kanunu uyarınca hakim, görevli olduğu Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'ne en yakın Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. İ.B.'nin "Koca dayağı yemekten bıktım" diyerek şikâyette bulunması üzerine Hâkim M.B. de karısından şikâyetçi olmuştu. M.B.'nin "Stent takılı kalbine üç yumruk attığı" nı öne sürdüğü İ.B. hakkında 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.