kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Olmayan lisede hem müdire hem öğretmen

Ercan DEMİRCİ SABAH
Şule Adıgüzel, Van'ın Güzelsu köyüne atandı. Ancak ortada ne lise vardı ne de öğrenci. İlkokulun bir sınıfını lise yaptı. 22 öğrenciyi okula kazandırdı. Çabalarını gören yetkililer de 10 derslikli lise binasının inşasına başladı..
Konyalı 28 yaşındaki Şule Adıgüzel, Ankara Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü'nden Edebiyat öğretmeni olarak mezun olunca, 2 yıl önce Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Güzelsu Köyü Lisesi'ne atandı. Büyük bir hevesle ilk görev yerine giden genç öğretmeni tatsız bir sürpriz bekliyordu. Zira ortada ne bir lise binası, ne lise öğrencisi, ne de kalacak bir lojman vardı. Ancak genç öğretmen istifa edip geri dönmek yerine kolları sıvayıp mücadele etmeye karar verdi. İlk iş olarak kendisine köyün dışında bulunan yatılı bölge ilköğretim okulunun pansiyonunda yatacak yer ayarladı. Köyün dışındaki yatılı okuldan her gün kilometrelerce yol yürüyen genç öğretmen, lise olmadığı için bir dönem boyunca ilköğretim okulunda Türkçe dersine girdi. Bu arada yardım istediği kaymakamın desteğiyle okulun bitişiğinde yıllardır kullanılmayan eski lojmanı tamir ettirdi.

'ÇOCUKLARA YURT LAZIM'
2007-2008 Eğitim-Öğretim yılının başlamasına bir ay kala Van'a geri dönen ve ilköğretim okulunun bir sınıfını liseye dönüştürmek için izin alan idealist öğretmen, köydeki ve çevredeki evleri tek tek dolaşarak lise çağına gelmiş kız ve erkek çocukları kaydetti. Böylece 22 kişilik bir sınıf oluşturdu. Tek sınıflı lisenin hem öğretmeni hem de müdiresi olan Edebiyat Öğretmeni Adıgüzel'e, diğer branş dersleri için de ilköğretim okulunda görevli öğretmenler destek oldu. Adıgüzel'in bu özverili çabaları yetkililerin de dikkatinden kaçmadı ve köye 10 derslikli bir lise binası yapımına başlandı. Güzelsu Köyü Sarı Süleyman Lisesi'nin inşaatı da hızla sürüyor. Eylüle yetişmesi planlanan lisenin inşaatını titizlikle izleyen Adıgüzel, kışın yolların kapandığını ve çevre köylerde oturan öğrencilerin zor durumda kaldığını hatırlatarak, "En büyük arzum o çocuklar için yurt yapılması" diyor.
Haberin fotoğrafları