kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Azerbaycan Milli Günü'ne katılan Başbakan Erdoğan ve Orgeneral Büyükanıt pastayı Büyükelçi Zakir Hashimov ile birlikte kestiler.

Büyükanıt'tan dört dava

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
Org.Büyükanıt "Dolmabahçe görüşmesinde" Erdoğan'ın, eşinin harcamalarıyla ilgili dosya sunduğunu iddia eden Sağlar ile Birgün ve Aydın Doğan'a ait Vatan hakkında dava açtı... Büyükanıt "Akıl almaz bir suçlamayla karşı karşıya kaldım. Bir asker olarak birçok saldırıya uğradım ama bu kadar adisine uğramadım" dedi..
Genelkurmay Başkanı Orgereral. Yaşar Büyükanıt, 5 Mayıs 2007'de Dolmabahçe Sarayı'nda Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmede, eşi Filiz Büyükanıt'ın harcamalarıyla ilgili dosya verildiğini iddia eden Fikri Sağlar'ın yanı sıra bu iddiayı yansıtan Birgün ve Vatan gazeteleri hakkında ceza ve tazminat davası açtıklarını söyledi. "Akıl almaz bir suçlamayla karşı karşıya kaldım. Konu yargıya intikal etti" diyen Büyükanıt, "Asker olarak birçok saldırıya uğradım ama bu kadar adisine uğramadım" dedi. Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, Azerbaycan Milli Günü'nde ayaküstü bir süre sohbet etti. Yoğun kalabalıkta bir ara sendeleyen Org. Büyükanıt süs havuzuna düşmekten kurtuldu ama konukların bazıları suya girdi. Org. Büyükanıt, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını ise şöyle yanıtladı:

"ADİCE SALDIRI YAPILMAZ"
* Dolmabahçe Zirvesi ile ilgili olarak (eşiniz hakkında) bugün iddialar gündeme getirilmesini neye bağlıyorsunuz?
Bir asker olarak birçok saldırıya uğradım ancak bu kadar adisine uğramadım. Bu konu yargıya intikal etti. İddialar hakkında bugün dava açıldı. Hem kurumsal hem de şahsi olarak tazminat davası açtık. Gerek Genelkurmay Başkanlığı olarak gerekse şahsi olarak toplam 4 dava açıldı. (Org. Büyükanıt, davaların Vatan gazetesini kapsadığını da söyledi.)

* Dolmabahçe'deki görüşmenin devlet konularıyla ilgili olduğunu kabul edebilir miyiz?
Bazı şeyler gizli kalmalı. Bu da öyle bir konu. Dedikoduya dayanarak adice saldırı yapılmaz. Zaten mahkemeye intikal etti. Duruşmalar başlayınca iki kişi arasında geçen konuşma hakkında belge varsa mahkemeye sunarlar. Mahkemenin kararına saygı duyarız.

* Devletin en önemli kurumları arasında koordinasyonsuzluk mu var?
Devlet kurumları arasında koordinasyon Genelkurmay Başkanlığı'nın sorumluluğunda değil. Koordinasyonun nasıl ve kim tarafından yapılacağı anayasada belirtilmiştir.

KAPATMA DAVASI
* Kapatma davası ile başlayan bir gerilim ortamı var. Görüşlerinizi alabilir miyiz?
Bu konuda bir şey söyleyemem. Kapatma davası ile ilgili nasıl konuşurum? Hatırlarsanız Şemdinli olayları yaşandığı dönemde, "astsubayı tanıyorum" dedim neler söylendi, neler iddia edildi. Şimdi yargıya intikal etmiş bir konu var, konuşamam. Başbakan Erdoğan da Doğan Grubu'na ait Vatan gazetesi ile Birgün gazetesi ve Fikri Sağlar hakkında tazminat davası açmıştı.