kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Eski aşkı Bakan'ı koltuğundan etti

Kanada Dışişleri Bakanı Bernier, eski sevgilisinin 'Gizli belgeleri evimde unuttu' dediği röportajın yayınlanmasından birkaç saat sonra istifasını verdi. Eski mankenin daha önce aşk hayatından mafya liderlerinin ve çete üyelerinin geçmiş olması tartışma yaratmıştı..
Kanada'nın genç ve geleceği en parlak gözüken siyasisi Dışişleri Bakanı Maxime Bernier (45) pazartesi günü ex-aşkının başrolünde bulunduğu bir skandal yüzünden istifa etti. Henüz kısa süre önce ayrıldığı eski manken Julie Couillard'ın (38) TVA televizyonuna verdiği röportajının ardından Başbakan Stephen Harper'ın ofisine koşan Bakan istifasını verdi. Ardından da Başbakan ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıktı. Başbakan, "Bakan Bernier bana gelerek, son derece gizli belgeleri güvenli olmayan bir yerde bıraktığını söyledi. Son derece önemli bir hata. Hatasının farkında olduğunu söyledi. Ve bana istifasını sundu. Ben de üzülerek istifasını kabul ettim" dedi.

'BELGELERİ BENDE UNUTTU'
İkili basının sorularına yanıt vermese de Kanada basını istifanın tek nedeninin eski kız arkadaş Couillard'ın olduğunu yazdı. Couillard'ın pazartesi günü yayınlanan röportajında, "Bernier'in üzerinde çok gizli yazan belgeleri evimde bıraktığı oluyordu. Nisanda NATO ile ilgili böyle bir belge bıraktı. Ona belgeyi geri verdim. Ayrıca bugüne kadar söylediklerinin aksine mafyayla olan ilişkilerimden de haberdardı" diye konuşması Bakanı koltuğundan etti.

'İNTİKAMI RÖPORTAJLA ALDI'
Röportajın hemen ardından parti içinden gelen baskılar sonucu Bernier istifa etmek zorunda kaldı. Couillard'ın şok röportaj kararını eski eşinin ve eski erkek arkadaşının mafyayla bağlantılı olduğunun bir gazete tarafından yazılması ve Bernier'in bunun üzerine kendisinden ayrılmasının ardından almış olmasıysa "İntikam aldı" şeklinde yorumlandı. İstifa üzerine yeni bir açıklama yapmayan genç kadın ve Bakan'ın ilişkisi 2007'de başlamıştı.