kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Çin depremine ilahi adalet neden oldu'

DIŞ HABERLER
Sharon Stone, Çin'de 80 bin kişiyi öldüren 8.0 büyüklüğündeki depremin Çin hükümetinin Tibet'e yaptığı kötülükler yüzünden yaşandığını söyledi. Ajanslar haberi "Stone'un Deprem Gafı" başlığıyla dünyaya duyurdu..
Tibetlilerin ruhani lideri Dalay Lama'nın yakın arkadaşı olan ABD'li ünlü sinema oyuncusu Sharon Stone, Çin'de meydana gelen 8.0 büyüklüğündeki depremi Hinduizm ve Budizm'de görülen "karma" felsefesiyle yorumladı. Bir insanın yaptıklarının sonuçsuz kalmayacağını ve kişinin kaderinin belirlenmesinde etkili olacağı ilkesini benimseyen "karma," Türk atasözü "Ne ekersen onu biçersin"le özetlenebilir. Stone, 80 bin kişinin öldüğü depremi, Çin hükümetinin Tibetlilere yaptığı kötülüklerle ilişkilendirdi. 50 yaşındaki Hollywood yıldızı bu açıklamayı, Cannes Film Festivali'nde yaptı. Bir gazetecinin "Çin'de yaşanan felaketi duydunuz mu" sorusunu "Elbette" diye yanıtlayan Stone, şöyle devam etti:

'ALKOLLÜYDÜ' İDDİASI
"Hepimiz biliyoruz ki Çinlilerin Tibetlilere yaptıklarından hiç kimse hoşlanmıyor. Kimse kimseye kaba davranmamalı. Bu tür davranışları iyi karşılamıyorum. Dalay Lama'ya nasıl davranıldığını gördünüz. Bunun bir 'karma' olup olmadığını sordum kendime. Sonuçta 'karma' hoş olmayan şeyler yaptığınız zaman karşınıza çıkan sonuçlar değil midir?" Batılı ajanslar bu yorumu "Stone'un Deprem Gafı" başlığıyla verdi. Gazeteler ünlü yıldızın bu açıklamayı yaparken alkollü olduğunu iddia etti. Tibet, 1959'dan beri Çin'in işgali altında yaşıyor. Tibetlilerin özgürlük talebi, Çin hükümeti tarafından şiddetle bastırılıyor. Son üç ayda meydana gelen olaylarda çoğu Budist rahip olmak üzere 120'ye yakın gösterici öldürüldü.

1.2 MİLYON KİŞİ TEHLİKEDE
Sharon Stone bu açıklamayı yaptığı sırada Çin'in Sichuan eyaletinde depremden sonra oluşan göllerin boşaltılmasına çalışılıyor. Depremden sonra bölgede 35 göl oluştuğu kaydediliyor. Yetkililer söz konusu göller boşaltılmazsa bir milyon 200 bin kişinin hayatının tehlikede olduğunu kaydediyor.