kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Kıbrıs'ta müzakelerer başarılı olmazsa bölünme olur"

Yeni Haber
Avrupa Parlamentosu (AP) Üyesi Cem Özdemir, "Kıbrıs'ta müzakereler başarılı olmazsa bölünme kaçınılmaz olur" uyarısını yaptı. Özdemir, Rum kilisesini de eleştirerek, "Başpiskopos barışa hizmet edeceğine daha fazla sorun yaratıyor" dedi.

AP'nin, Kıbrıslı Türkler ile Yüksek Seviyede Temas Grubu üyesi Cem Özdemir, 14-16 Mayıs günlerinde KKTC'ye yaptıkları ziyareti ABHaber'e değerlendirirken, Kıbrıs'ta çözüm için ikinci defa bir fırsat geldiğini belirterek, "İlk fırsatta Rum tarafı Annan Planı dışarıdan empoze edildi, diyordu. Bu defa böyle birşey yok. Şimdi iki lider çözüm istiyor ve bu yönde çalışıyor. İki toplumdaki büyük çoğunluk çözümü destekliyor" dedi. Özdemir şöyle devam etti:

"Artık çözüm desteği yok diye kimse ortaya çıkamaz. Buradan da bir anlaşma çıkmazsa ada gerçekten ada bölünmeye gider. Bu kaçınılmaz olur. Böyle bir fırsat da kolay kolay gelmez. Kıbrıs'taki temaslarımızda edindiğimiz izlenimlerimiz gayet iyi."

Cem Özdemir, Rum tarafındaki kilise faktörüne dikkat çekerek, "Tabii ki Rum tarafında kilise faktörü var. Başpiskopos barışa hizmet edeceğine daha fazla sorun yaratıyor. Papadapulos faktörünü de göz ardı etmek mümkün değil. Gölge gibi müzakereler üzerinde etki yaratıyor."

(ANKA)