kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Kırgınlıkları aile şuurunu koruyarak giderebiliriz'

ANKARA
81 ilden seçilen örnek ailelerle bir araya gelen Başbakan, "Büyük Türkiye ailesinde yanlış anlamalar, dargınlıklar olacaktır. Aile şuurunu koruduğumuzda bunlar ortadan kalkar" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Kırgınlıkları aile şuurunu koruyarak giderebiliriz'
Başbakan Tayyip Erdoğan, 81 ilden seçilen örnek aileler ile "Biz Bir Aileyiz" toplantısında buluştu. Erdoğan törende yaptığı konuşmada, aile kavramının Türk insanının gönlünde, hayat felsefesinde çok özel bir yeri olduğuna vurgu yaptı ve "Aile en mukaddes varlıktır" dedi. Erdoğan, şunları söyledi: "Buradaki fotoğraf Türkiye'nin aile albümüdür. Bu fotoğrafta farklı ekonomik seviyelerdeki ailelerden özürlü ailelere kadar Türkiye'nin tüm sosyal kesimleri, tüm renkleri yer alıyor. Bu fotoğraf hepimizin tek yürek, tek ses, tek aile olduğunun açık bir işaretidir. Bu ailenin her bir ferdi birbirine kardeşlik, akrabalık bağlarıyla bağlanmış, kenetlenmiştir. Farklı kültürlere, inançlara görüşlere inançlara sahip olsak da bayramlarımız birdir, ideallerimiz birdir."

DAVAYA GÖNDERME YAPTI
Erdoğan konuşmasında, isim telaffuz etmeden AK Parti kapatma davasına göndermede bulundu: "Bu büyük Türkiye ailesinde zaman zaman olduğu gibi birbirini yanlış anlamalar, dargınlıklar, kırgınlıklar olacaktır. 'Biz bir aileyiz' şuurunu koruduğumuz zaman bu gerginlikler, küskünlükler ortadan kalkacaktır. Husumetler yerini kardeşliğe, küskünlükler yerini barış ve sevgiye bırakacaktır. O zaman bu 70 milyonluk aile insanlık için de büyük bir örnek oluşturacaktır." Başbakan daha sonra 17. Bilim ve teknoloji Yüksek Kurulu toplantısına katıldı. Erdoğan burada da uzlaşı mesajı verdi ve "Bir ülkede demokrasi kurumunun başarılı olmasının ve demokrasi yoluyla ülkenin istikrarlı şekilde yoluna devam edebilmesinin şartı, kararların bilgiye ve uzlaşıya dayalı verilmesidir" dedi. Erdoğan, sınır ötesi operasyonlarda TSK'nın kullandığı yerli teknolojilere atıfta bulunarak, TÜBİTAK gibi kurumların başta TSK olmak üzere pek çok kurumun bilimsel ve teknolojik ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi.