kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

''Sabit soyguna son''

Yeni Haber
Tüketiciler Birliği tarafından Türk Telekom'un sabit ücrete son vermesi için 29 Mart'ta başlatılan ''Sabit Soyguna Son'' kampanyasında toplanan imzaların 150 bine ulaştığı bildirildi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, Başkanlar Kurulu'nun düzenleneceği Konya'da, Hacıveyiszade Cami önünde yaptığı açıklamada, sabit telefon hizmeti alan tüketicilerin hiçbir hizmet karşılığı olmadan tarifesine göre değişen rakamlarda sabit ücret ödemek zorunda bırakıldığını söyledi.

Standart hat abonesi olan bir tüketicinin yılda 170,04 YTL sabit ücret ödediğini belirten Kaya, ''Bu parayla 1287 adet yumurta, 425 adet ekmek, 12,5 kilo et, 5,78 gram külçe altın, 50 litre benzin alınabilmektedir. Dar gelirli bir aile için 170 YTL'nin ne kadar büyük olduğu ortadadır'' dedi.

Bu parayı ödemek zorunda kalan tüketicilerin, ücreti ''sabit soygun'' olarak nitelendirdiğini dile getiren Kaya, şunları kaydetti:'Çelişkili yargı kararları ve Türk Telekom'un bu ücreti almak konusundaki ısrarlı tutumu nedeniyle 29 Mart'ta başlattığımız 'Sabit Soyguna Son' kampanyası, çığ gibi büyümektedir. Ülke tarihinin en çok imza toplanan kampanyası olmaya aday bu kampanyada şu an itibariyle 150 bin tüketicinin tepkisi, imzaları ile somutlaştırılmış bulunmaktadır.''Sabit Soyguna Son kampanyasının, halka açılan Türk Telekom'un tüketici nezdindeki konumunu gösterdiğini belirten Kaya, ''Tüketicilerin yüz binlerce imzanın taşıdığı öfkeyi dikkate almayan firmaların pazar ve müşteri kaybı ile karşı karşıya kalacakları kuşkusuzdur. Bu nedenle Türk Telekom'un sabit ücret uygulamasını sona erdirmesini istiyoruz'' diye konuştu.

AA