kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şehit Gazeteci Hasan Tahsin anıldı

Yeni Haber
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Akıncılar, Şehit Gazeteci Hasan Tahsin'in 89 yıl önce, kendisinden sonra yaşayacakların kalbinde bir ümit ışığı yakabilmek için canını verdiğini ve milleti için kalemini ateşe dönüştürdüğünü söyledi.

Şehit Gazeteci Hasan Tahsin, Konak Meydanı'ndaki İlk Kurşun Anıtı önünde anıldı. Tören, Vali Yardımcısı Halis Peker, Ulaştırma Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Raif Akbaş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman, siyasi parti il temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin anıta çelenk koymasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Erol Akıncılar, Hasan Tahsin'in, 15 Mayıs 1919'da işgal güçlerine karşı anıtının bulunduğu Konak Meydanı'nda ilk kurşunu atarak zaferi müjdelediğini, büyük zaferde son kurşunların da aynı meydandan atıldığını belirtti. Akıncılar, şunları kaydetti:

''Şehit Gazeteci Hasan Tahsin, milleti için kalemini ateşe dönüştürdü. Kendisinden sonra yaşayacakların kalbinde ümit ışığı yakabilmek için canını verdi. Kurtuluşumuz için ilk kıvılcımı yarattı. İstiklale giden yolu açtı. Şehit oldu ama ebediyen yaşamak gibi bir mertebeye ulaştı.''

(AA)