kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Örgüt üyesine film gibi operasyon...

Erdoğan YAPIK - SABAH
DHKP-C örgütü üyesi, polisin İstanbul Kâğıthane'de düzenlediği film gibi operasyonla yakalandı. Zanlının yakınları polise direnince arbede çıktı..
İstanbul Kâğıthane'de Vatan Caddesi 55 numarada bulunan İba Giyim adlı işyerine geçtiğimiz yıl 15 Haziran günü gelen Umut Kara, Süleyman Şahin, Ömer Geçer ve İhsan Bahar adlı şahıslar, çalışan bir kız nedeniyle kavga çıkardı. 4 saldırgan, işyeri sahibi Hüseyin İba, kardeşi Savaş İba ve Ömer Çolak adlı çalışanı bıçakla yaraladıktan sonra tabancayla rasgele ateş açıp kaçtı. Saldırının ardından polis, Umut Kara, Süleyman Şahin ve Ömer Geçer'i yakaladı. 3 saldırgan tutuklanarak cezaevine konulurken diğer saldırgan İhsan Bahar, kayıplara karıştı.

YERİ BELİRLENDİ
Aradan geçen 11 ayın sonunda polis, önceki gün akşam Bahar'ın Kâğıthane'de olduğu yönünde ihbar aldı. Harekete geçen Kâğıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği dedektifleri, Bahar'ı Hürriyet Mahallesi Murat Sokak 6 numarada oturduğu eve giderken buldu. Ancak firari saldırgan kaçarak, kendini evine kilitledi.

ABLUKAYA ALINDI
Bina abluka altına alınırken Bahar'ın yakınları ve arkadaşları polise direnmek istedi. Yaşanan kısa süreli arbededen sonra polis, olası bir saldırıya karşı mahalleyi de polis çemberine aldı. 2 saat sonunda ise İhsan Bahar, evin arka penceresinden içeri giren polis ekiplerince kıskıvrak yakalandı. Asayiş Büro Amirliği'ne götürülen İhsan Bahar'ın, yasadışı DHKP-C üyesi olduğu, uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak, adam yaralama ile silah teşhiri gibi suçlardan sabıka kaydının bulunduğu belirlendi. Polisin bölgeden ayrılmasının ardından mahallelinin yasadışı örgüt imzalı pankartlar açtığı ileri sürüldü.
Haberin fotoğrafları