kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çocuğunuzun sınav kaygısına körükle gitmeyin

Yeni Haber
Konya'nın Ilgın ilçesinde Sabah Dersanesi tarafından ÖSS, OKS adayları ve velileri için hazırlanan Sınava Doğru Motivasyon programına konuşmacı olarak katılan Eğitimci Yazar Halil Zinciroğlu, ''Çoçuğunuzun sınav kaygısına körükle gitmeyin'' dedi.

Sınavların yaklaşmasıyla birlikte adayların zamanının kısaldığını ve psikolojik olarak sıkıntılı bir döneme girdiklerini belirten Zinciroğlu, bu dönemlerde özellikle ebeveynlerin dikkatli olması gerektiğini, olumsuz cümlelerle sınava girecek öğrencinin baskı altına alınmaması gerektiğini söyledi. Zinciroğlu, ayrıca, adayların kapasitelerinin üzerinde beklentiye girerek de onları ayrı bir sıkıntıya sürklemenin sınav sonucuna olumsuz etki edeceğini bildirdi.

Zinciroğlu, sınavdan bir iki gün öncesinin çok önemli zaman dilimleri olduğunu ve bu dönemlerde adayın aklına olumsuz düşüncelerin getirilmemesi gerektiğini söyledi. ''Aman oğlum, aman kızım kelimeleriyle başlayan her cümle, adayın hiç düşünmediği aksiliklerin aklına gelmesine sebep olabilir dolayısıyla, var olan sınav kaygısına bilmeyerek iyi niyetle daha büyük kaygılar eklemiş olursunuz'' diye konuştu.

(CİHAN)