kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
‘Hasankeyf Yok Olmasın’ kampanyasına destek veren Tarkan, bölgede basın toplantısına katıldı.

Hasankeyf'te siyasi konuştu

Tarkan: "Barajlar daha iyi bir yaşam ve iş imkânı vaat ederken geride bıraktıkları ise tahribat, çoraklaşma, göç ve ölümdür"..
Şarkıcı Tarkan Tevetoğlu, Batman'ın Hasankeyf ilçesindeki Doğa Derneği ofisinin açılışına katıldı. Hasankeyf'in Ilısu Baraj suları altında kalmaması için bölgeye gelen sanatçı, "İlk defa bu kadar güzel bir yer görüyorum. Bu güzellikte bir yerin su altında kalmaması gerekir. Çok yakında Hasankeyf için beste yapacağım" dedi. Daha sonra "Hasankeyf Yok Olmasın" kampanyası kapsamında Köprübaşı mevkisinde düzenlenen toplantıya katılan sanatçı, Doğa Derneği'nce hazırlanan deklarasyonu okudu. Tarkan, "Barajlar, daha iyi bir yaşam ve iş imkânı vaat ederken, geride bıraktıkları ise tahribat, çoraklaşma, göç ve ölüm. Ilısu Baraj Projesi'nin sunduğu gelecek çok açık; binlerce yıllık tarihin ve benzersiz doğal alanların yok olması" dedi. Öte yandan, Tarkan'ın Hasankeyf'teki programını çok sayıda basın mensubu takip etti. Hasankeyf Kalesi'nde Tarkan'ı görüntülemeye çalışan bazı basın mensupları arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü.

'MESAJ İÇİN GELDİK'
Basın mensupları arasında yaşanan kavgayı gören Tarkan, "Buraya Hasankeyf için güzel bir mesaj vermek için geldik. Vermek istediğim mesajı sizin yüzünüzden veremiyorum. Hoş bir durum değil" dedi.
Haberin fotoğrafları