kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Mor ve Ötesi doğru tercih"

Yeni Haber
Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki 53. Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye'yi temsil eden kafilenin başkanı Kürşat özkök, "Deli" adlı şarkıyla yarışacak Mor ve Ötesi grubunun bu yarışma için doğru tercih olduğunu söyledi.

Özkök, yaptığı açıklamada, "müzikte kalitenin ve eğitimli insanların farkının Mor ve Ötesi grubunda ortaya çıktığını" belirterek, "TRT için tek adres Mor ve Ötesi idi" dedi.

"TRT'de 20 yılı aşkın bir süre televizyon programcılığı yaptığını ve Zeki Müren'den Hülya Avşar'a, Tarkan'dan Funda Arar'a kadar birçok sanatçıyla çalıştığını, hepsinin değerli sanatçılar olduğunu" ifade eden Özkök, "Eurovision şarkı yarışması, ayrı bir kimlik ve ayrı bir değerlendirme gerektirir. Bu yıl tercihimizi Mor ve Ötesi grubundan yana kullandık. Bundan da mutluyuz" diye konuştu. Özkök, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerek Belgrad'da yapılan provada, gerekse değişik ülkelerin kafile başkanlarıyla yaptığımız toplantılarda, tercihimizin doğru olduğunu tüm kafile olarak gözledik. Kafile başkanı olarak tecrübelerime dayanarak, bu yıl başarılı bir sonuç elde edeceğimizi düşünüyorum. Belgrad'da Eurovision şarkı yarışmasında birinci olduğumuz takdirde, 2009 Eurovision şarkı yarışmasını Antalya'da yapmak için hazırlıklara başlamayı uygun gördük. Tüm bu çalışmaların, ülkemizde müzik anlayışının gelişmesine katkıda bulunacağını ümit ediyoruz."

(AA)