kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mide bulantısına son veren bileklik Türkiye'de

Aslı ÖRNEK/GÜNAYDIN
Mide bulantısı tarihe karışıyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye getirilen İngiliz malı Sea-Band marka bileklikler, bulantıyı sadece beş dakikada geçiriyor.....
Mideniz bulandığı için otobüse ya da vapura binemiyor ya da uzun süreli otomobil yolculuklarına tahammül edemiyor musunuz? Veya hamilelik bulantıları nedeniyle, soluğu sık sık tuvalette alıp, kusuyor musunuz? Artık mide bulantısı tarihe karışıyor. Avrupa'da ve Amerika'da 20 yıldır kullanılan Sea-Band marka bileklikleri Türkiye'de satışa sunan şirketin yetkilileri, bu özel bilekliklerin mide bulantısına sadece beş dakikada son verdiğini dile getiriyor.

55 ÜLKEDE ŞATIŞTA

İngiltere'de üretilen bu bileklikler; 1988 yılından beri dünyanın 55 ülkesinde kemoterapi tedavisi görenlerden anestezi yaptıranlara kadar mide bulantısıyla başı dertte olan herkesin imdadına koşuyor. Elastik özelliği bulunan Sea- Band'in içinde vücuda basınç uygulayan küçük bir plastik yarım küre bulunuyor. Bu kürecik, kol bileklerinde bulunan P6 noktalarına basınç yaparak, kimyasal ilaçların yerini alıyor. Bulantı başladığında kola takılan Sea-Band sadece 5 dakika içinde etkisini gösteriyor.

HİÇBİR YAN ETKİSİ YOK!
Bulantı giderici ilaçların aksine; bu bilekliklerin hiçbir yan etkisi bulunmuyor. Herhangi bir kimyasal madde içermeyen ipliklerden üretilen bileklik; bütün bilek ölçülerine uygun. Deterjanla ılık suda yıkanabilen Sea- Band'in yetişkinler ve çocuklar için iki ayrı formu bulunuyor. Çocuklar için üretilen bileklikler canlı renkleri ve ilginç desenleriyle dikkat çekiyor. Sea- Band marka bilekliklerin fiyatı ise; 21.5 YTL.
Haberin fotoğrafları