kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Ülkemizde yüzlerine taktıkları maskeye göre 9 tip kadın var

Taktisyen kadınlar çantalarında bazı maskeler taşırlar. Türk kadınlarını hem ilişkilerinde kullandıkları maskelere, hem de gerçek kimliklerine göre tasnif ettiğimiz zaman ortaya 9 tip kadın çıkıyor.
Hangi kadınla birlikte olsam altından başka bir yüz çıkıyor. Bu yüzden de hep kullanılan taraf ben oluyorum. Taktisyen kadınların kullandıkları bu 'sahte yüz' maskelerini onların gerçek yüzüyle!' nasıl ayırt edebilirim? Artık sahte yüz görmekten bıktım. (Murat K.)

1- Sosyete Kızı Suzan: Kadınların kendilerini 'pahalıya satmak!' istediği zaman taktıkları bir maskedir. Konformist, lüks düşkünü ve erkek parasıyla hayat kalitesini artırmaya çalışan kadın tipidir.

2- Hacı Kızı Hatice: Her türlü haltı yer ama yine de kendine ve çevresindekilere karşı 'iffetli kız' pozunu takınır. Masum ve namuslu kadın maskesini ölümüne savunur.

NE YAPARIM ŞİMDİ BEN?
3- Özgür Kız Özge: 'Özgürlük' ve 'eşitlik' gibi kavramlar kafasında uçuşur. Deyim yerindeyse bu feminist kadınlardan bir 'cacık!' olmaz.

4- Mahallenin Kızı Emine: 'Saf' ve 'salak' rolünü takınırlar. İlişki kurdukları erkeklere ise şöyle yaklaşırlar: 'İffetimle oynadın, hayallerimi yıktın. Ne yaparım şimdi ben?'

5- Yuva Yapan Kuş Yeliz: Bütün hayat stratejileri evlilik üzerine kuruludur. Eşyaya düşkün oldukları için beyaz eşya mağazası sahiplerinin dostu, sabit maaşlı memurların baş düşmanıdırlar.

6- Havalı Kız Hülya: Erkeklere gösterip ama vermeyen tiplerdir. Sadece erkeklerle pinpon topu gibi oynamayı severler.

7- Ceylan Yürekli Canan: İlişkilerde 'defansif' oynarlar. Ulaşılmaz kutsal bakire pozuyla yaşarlar. Genelde romantik takılan kadın tipidir.

8- Erkek Fatma: Kadınlardan çok, erkekleri model alırlar. Erkeklere sık sık "Bendensin!" derler. Erkeksi tavır sergilerler.

9- Katakulli Kutusu Kamuran: Kendilerine örnek aldıkları kadın, Türk filmlerindeki rolüyle Suzan Avcı'dır. Mantıkları ise şöyledir: "Erkek milleti değil mi, parmağında oynatacaksın!"