kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Öldürülen Tilman Geske’nin eşi de duruşmayı izledi (solda). Sanıklar mahkemeye sıkı güvenlik önlemleri altında getirildi.

Malatya vahşetinin kilit ismi her şeyi reddetti

Sırrıberk ARSLAN SABAH
3 kişinin öldürülmesiyle sonuçlanan yayınevi katliamının en önemli ismi Emre Günaydın hâkim karşısında örgüt iddiasını reddetti ve cinayeti arkadaşlarının işlediğini ileri sürdü..
Malatya'da, 3 kişinin öldürülmesiyle sonuçlanan yayınevi katliamının kilit ismi Emre Günaydın, ilk kez çıktığı hâkim karşısında arkadaşlarını suçladı ve katliamı diğer zanlıların gerçekleştirdiğini iddia etti. Davanın dün görülen 6'ncı duruşmasına sanıkların yanı sıra, öldürülen Tilman Geske'nin eşi Suzanna Geske ve Almanya Büyükelçiliğinden Ateşe Yardımcısı Dietmar Petring, Emre Günaydın'ın babası Mustafa Günaydın, Uğur Yüksel'in annesi Hatice Yüksel da katıldı. Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde savunmasını yazılı olarak veren, davanın kilit ismi Emre Günaydın, herhangi bir örgüt kurmadığını ve kimseyi yönlendirmediğini iddia etti.

'SADECE TOKAT ATTIM'
Öldürülen Necati Aydın'ın kendisine mesaj attığını öne süren sanık Günaydın "Daha sonra görüştüğümüzde İslamiyet'i kötüleyip Hıristiyanlığı övdü" diye konuştu. Yayınevi'ne öldürmek için değil, bilgi almak için gittiklerini ve bıçakları da korunmak için yanlarında götürdüklerini iddia eden sanık "Necati Aydın'la sohbet ederken bir anda küfürleşmelerin başladığını ve arbede çıktığını" öne sürdü. Günaydın "Arbede sırasında elim kesildi. Ben sadece Tilman Geske'ye tokat attım. Cinayetlere karışmadım. Cuma ve Hatip, 3 kişiyi yere yatırıp bağladı. Sonra Salih, Cuma ve Hamit'i bıçaklarken gördüm. Ben o arada lavaboya gidip yüzümü yıkadım" iddiasında bulundu.

"KİMSE YOK'
Varol Bülent Aral'ın kendisini yönlendirmesinin söz konusu olmadığını belirten sanık iddia edildiği gibi emniyette üst düzey tanıdıklarının bulunmadığını öne sürdü. Mahkeme Başkanı'nın Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak isteyip istemediğini sorduğu sanıktan, örgütün arkasında kimlerin olduğunu anlatmasını istediği ve bilgi vermesi halinde cezasında indirime gidilebileceğini söylediği öğrenildi. Bunun üzerine sanık Günaydın'ın da, "Arka yüzde herhangi bir kimse yok. Ben şimdi kimin günahını alayım" diye yanıt verdiği belirtildi. Sanıklardan Salih Gürler ise müdahil avukatların, İslami konularda hassas olup olmadığını sorması üzerine, "İslam konusunda bilgim yok. Ayrıca zaman zaman alkol de kullanırım" dedi. Emre Günaydın'ın babasının spor salonunda şükür namazı kılıp kılmadığı sorulması üzerine ise sadece namaz kıldığını öne süren Gürler, "Ben misyonerliğin ne olduğunu bilmiyordum. Misyonerlik kelimesini de ilk defa geçen yıl ocak ayında Emre Günaydın'dan duydum. Emre, bana onların amaçlarının vatanı bölmek olduğunu anlattı. Ayrıca ben misyonerliğin Hıristiyanlıkla bir bağlantısı olduğunu da bilmiyordum" dedi.